Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Народ послали!

Недавно на так званому засіданні Верховної Ради депутати розглядали бюджет країни на 2008 рік. Про заплановане доповідав з трибуни віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров. Головне питання — збільшити витрати на… народних депутатів.

Коли міністр фінансів вийшов із зали засідань, журналісти запитали його, чи правильно зараз порушувати питання про збільшення витрат на народних депутатів? Відповідь вразила всіх присутніх: «Какие мелочи вас интересуют! Ну вы же взрослые люди… Если повысятся цены на электроэнергию, тогда что? Выкрутить лампочку и не пользоваться светом?». Колись то на засіданні Верховної Ради Микола Янович кинув у бік депутатів: «Да пошли вы!..» Судячи з усього, тепер настав час народу піти туди ж, куди свого часу пан Азаров послав депутатів. Але для українського люду це посилання буде значно болячим, аніж для слуг його. Чому? Тому що якщо збільшаться заробітні плати останніх, то в наших гаманцях кількість купюр відразу зменшиться.

Крім того, плани збільшити витрати на народних депутатів на тлі передвиборних обіцянок Партії регіонів виглядає щонайменше цинічно, якщо не сказати більше — підло. Наприклад, запропоновано збільшити стипендії студентам. Сиротам — трохи більше тисячі гривень. Так, це значно більше, ніж сироти отримують сьогодні, але на тлі заробітної плати депутатів (яка зараз становить 20 тисяч гривень) ця цифра — як ляпас. Це саме стосується й інших пропозицій партії.

Краще б Микола Янович порушив питання про те, що Україні робити з дитячою наркоманією (в країні офіційно зареєстровано 5 тисяч дітей-наркоманів, неофіційно їх щонайменше утричі більше). Або ж замислився про високий рівень захворюваності на ВІЛ/СНІД та сухоти. Чи подумав про те, що в Україні щодня помирає один новонароджений, а кожний четвертий народжується з генетичними відхиленнями. А скільки в країні онкохворих і скільки коштує їх лікування? Але ж ні, Микола Янович надав перевагу депутатам. Особисто в мене не виникає жодного іншого бажання, окрім як сказати панові Азарову: «Да пошли вы!..»

Вероніка Костенко
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com