Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вчені розрахували ризик виникнення тромбів під час польоту в літаку

Голландським фахівцям вдалося розрахувати вірогідність виникнення кров’яних тромбів у людей, які сидять у тісному незручному кріслі літака, повідомляє Бі-Бі-Сі. Вчені з’ясували, що цей ризик становить 1: 4656. Спеціалісти залучили до свого дослідження майже 9 тисяч співробітників міжнародних компаній. Вони з’ясували, що ризик виникнення тромбів зростає у тих, кому доводиться здійснювати кілька тривалих перельотів за невеликий проміжок часу. До того ж ризик залежить і від віку. Так, він підвищується у людей до 30 років. Також великий ризик у жінок, які приймають протизаплідні пігулки, а також у дуже високих, дуже низьких або дуже огрядних людей.

Тромбоз глибоких вен (ТГВ) — потенційно смертельне небезпечне захворювання, за якого в судинах формуються згустки крові, тобто тромби. ТГВ також відомий як «синдром економічного класу». Він може призвести до смерті, якщо тромби, що відірвалися, досягнуть по кровоносній системі легенів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com