Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

На Зміїному буде зона

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроект про створення спеціальної (вільної) економічної зони на острові Зміїному в Одеській області.

Про це йдеться в указі президента «Про невідкладні заходи щодо розвитку південно-західної частини Одеської області» від 15 січня, оприлюдненому на сайті глави держави.

Уряд також має передбачити при доопрацюванні проекту закону про Державний бюджет на 2008 рік кошти на будівництво Болградської парогазової електростанції та повітряних ліній електропередачі Аджалик–Усатове, Новоодеська–Арциз, а також фінансування у повному обсязі будівництва глибоководного судноплавного каналу р. Дунай–Чорне море.

Крім того, указом Ющенко доручає Кабміну проаналізувати стан виконання двосторонніх договорів між Україною та Молдовою щодо територіальних та майнових питань і за результатами цього аналізу внести відповідні пропозиції.

Також уряд має забезпечити виконання в повному обсязі рішень стосовно комплексного розвитку Українського Придунав’я і завершення у 1-му півріччі 2008 року будівництва повітряних ліній електропередачі Арциз–Болград та Болград–Буджак–Рені.

Ющенко також доручає Кабміну вжити заходів з будівництва автодороги Одеса–Рені зі введенням її в експлуатацію до проведення в Україні Євро-2012, а також поліпшити умови експлуатації залізниці на ділянці Одеса–Ізмаїл та опрацювати питання щодо реалізації проекту будівництва залізничної лінії Ізмаїл–Рені.

Крім того, уряду доручено вжити заходів щодо подальшого розвитку інфраструктури та господарської діяльності на о. Зміїний і континентальному шельфі, передбачивши зокрема: інвентаризацію держмайна, розташованого на острові, введення в експлуатацію до початку навігації 2008 року причального комплексу, належне матеріально-технічне забезпечення прикордонної застави на острові.

Також згідно з указом до 1 липня 2008 року мають вирішити питання енергетичного забезпечення селища Білого.

Водночас уряд має попіклуватися про створення на острові філії Одеського археологічного музею, а також забезпечення сучасним обладнанням для проведення комплексних природознавчих, морських та океанографічних досліджень державних наукових установ, розташованих на острові.

Крім того, президент доручає Кабміну та Одеській облдержадміністрації вжити заходів щодо забезпечення транслювання в регіоні національних каналів мовлення, у тому числі щодо впровадження у 1-му півріччі 2008 року цифрового телемовлення та будівництва нової телевізійної вежі в Одесі.

Одеська ОДА, відповідно до указу, має потурбуватись про забезпечення навчальних закладів регіону педагогічними кадрами шляхом, зокрема, цільового направлення сільської молоді до вищих навчальних закладів для здобуття освіти з педагогічних спеціальностей за рахунок бюджетних коштів.

За матеріалами Інтернет — видання «Українська правда»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com