Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В аварії на шахті Засядька визначили 11 винних

Урядова комісія з розслідування причин аварії на шахті ім. Засядька визначила 11 посадовців, які порушили чи не виконали своїх обов’язків.

Про це заявив голова цієї комісії, перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов , повідомляє прес-служба Кабміну.

«І ми не будемо робити реверанси перед тими, хто порушив або не виконав своїх функціональних обов’язків. Таких посадовців в Акті визначено 11 осіб», — заявив він, наголосивши, що «це безпрецедентна аварія в історії України, під час якої загинуло 107 гірників».

«Ми маємо дати чіткий сигнал суспільству: жартувати із безпекою на виробництві, нехтувати правилами безпечного ведення робіт ніхто не дозволить», — наголосив Турчинов.

Перший віце-прем’єр дав доручення Держгірпромнагляду і надалі залишати шахту ім. Засядька під особливим контролем.

«Питання безпечного ведення робіт в шахтах на глибинах понад 1000 метрів, небезпечних за газовим фактором — надзвичайно важливі для держави. Ми маємо зробити все можливе на рівні Мінвуглепрому, профільної науки, державного нагляду для того, щоб в решті-решт дійти єдиної версії аварії на шахті. Перш за все для того, щоб уникнути подібних аварій у майбутньому», — підкреслив він.

Турчинов також додав, що уряд підтримає всі ініціативи Держгірпромнагляду, спрямовані на забезпечення безпечних умов праці шахтарів, зокрема у питаннях, що стосуються статусу та соціального захисту державних інспекторів.

«Ті дослідження і проблеми, з якими ми зіткнулися мають стати серйозним поштовхом для галузевої науки, для напрацювання тих кроків, які треба зробити для створення дійсно безпечних умов праці шахтарів», — зазначив він.

Перший віце-прем’єр також наголосив, що всі попередні доручення уряду, особливо ті, що стосуються вирішення соціальних проблем потерпілих та членів їхніх родин мають бути безумовно виконані. Він підкреслив, що це питання перебуває під особистим контролем прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Також він додав, що створена урядом робоча група не припинить свою роботу доти, доки не будуть вирішені всі проблеми родин потерпілих шахтарів.

Турчинов назвав надзвичайно актуальною для вугільної галузі і в цілому для України проблему шахтного метану. «Метан повинен не вибухати в шахтах, а працювати на розв’язання енергетичних проблем держави», — наголосив він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com