Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Молодь за відродження духовності титульної нації

В українському суспільстві поступово утверджується курс на зміцнення позицій титульної нації. Яскравим свідченням цього є активізація українського молодіжного руху національного спрямування. Не випадково студенти та викладачі МАУП були приємно вражені створенням студентами Національного транспортного університету (що дивовижно, першокурсниками) історико-правового клуб під назвою «Студентський Авангард».

В клубі бере участь молодь, яка зацікавлена в захисті своїх законних творчих, вікових, національно-культурних та інших спільних інтересів. В Авангарді згуртувалася молодь чітко артикульованих традиціоналістських поглядів, які вже на своїх перших зборах вирішили довести, що навіть у технічному ВНЗ молоді не байдужі духовні цінності їхніх пращурів, звичаєве право та козацьке самоврядування. В гостях у студентів бувають журналісти, студенти та викладачі інших ВНЗ, співробітники Національної академії державного управління та Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, Інституту законодавства Верховної Ради України. Вони діляться з молодими патріотами своїм життєвим та політичним досвідом, дають поради і допомагають студентам розвивати свої погляди на політику та розвиток своєї країни. У планах студентів — активізація зв’язків з національною студентською молоддю всієї України та української діаспори, участь у формуванні єдиного гуманітарного простору України. Серед завдань молоді — героїко-патріотичне виховання студентства НТУ та його залучення до розбудови Збройних сил та Військово-Морських сил України. Ініціативу молоді підтримало і керівництво НТУ, особливо проректор з навчальної роботи П.Р. Левковець та докторант НАДУ В.Омельчук, доцент кафедри конституційного і адміністративного права НТУ.

Студенти клубу поставили собі за мету сприяти розбудові Української держави через всебічний розвиток усіх творчих сил студентства НТУ. Члени клубу вивчають нинішнє становище української держави, її історію та традиції, допомагають студентам у реалізації їхніх творчих можливостей та ініціатив, розвивають політичний світогляд молоді. Авангардисти вже брали участь у конференціях, які проходили в МАУП. Натомість серед перших гостей у клубі виступили завідувач кафедри організації самоврядування УВКІ МММС МАУП В.Утвенко, його заступник, кандидат політичних наук П.Вознюк, які ознайомили присутніх з позицією та філософією студентсько-викладацького середовища нашої Академії. Присутні висловили бажання зміцнювати зв’язки студентських угруповань Києва та всієї України.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com