Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нам дадуть у борг

Україна і Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР — основна кредитна установа груп Світового банку) підписали угоду про надання Україні позики в обсязі 300 млн доларів США. Кошти виділяються для фінансування державного бюджету і підтримки стратегічних реформ уряду України в рамках системного проекту «Позика на політику розвитку», повідомляє УНІАН.

Документ був підписаний сьогодні в Києві міністром економіки України Богданом Данилишиним і директором МБРР по Україні, Білорусі й Молдові Полом Бермінхемом.

«Гадаю, нинішнє підписання угоди можна розглядати як один з перших кроків у реалізації нової Стратегії партнерства України і Світового банку», — заявив Данилишин.

Вектор економічної політики України 2008 року, за словами міністра, буде спрямований на створення сприятливих умов для ведення бізнесу, стимулювання інвестиційно-інноваційного розвитку, вдосконалення митних правил, розвиток банківської діяльності і трудового потенціалу країни, на підвищення продуктивності праці і соціальний захист населення, на контроль за діяльністю монопольних об’єднань і недопущення необгрунтованого зростання цін.

Також Данилишин зазначив, що Мінекономіки планує спільно з центральними органами виконавчої влади розробити план реалізації заходів з інституційних і стратегічних реформ і спільно з МБРР запровадити систему їх моніторингу та оцінки результативності.

8 жовтня 2007 року Світовий банк повідомив, що рада виконавчих директорів СБ затвердила рішення про найбільше за останні дев’ять років зниження вартості кредитів для країн з середнім рівнем доходів, зокрема для України. Середня економія на системних позиках «на політику розвитку» (фінансування дефіциту держбюджету) становитиме 0,17%, на інвестиційних позиках — 0,32%.

Завдяки новій системі кредитування Україна може заощадити 250 тис. доларів на кожних 100 млн доларів, які вона позичає.

Рішення про скорочення вартості позик і гарантій для кредитоспроможних країн-позичальників і акціонерів Міжнародного банку реконструкції і розвитку (МБРР, входить до складу групи СБ) було ухвалене 27 вересня.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com