Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дмитро Табачник дратує львівян

Львівські депутати вимагають позбавити Дмитра Табачника вченого ступеня й звання професора.

14 лютого, під час сесії Львівської міської ради депутат від фракції «Нашої України» Роксоляна Лемик від імені своєї фракції звернулася до Вищої атестаційної комісії України з вимогою позбавити Дмитра Табачника вченого ступеня доктора історичних наук, а також наукового звання професора. «Такі, як Дмитро Табачник, не гідні представляти українську науку з позиції неуцтва й не поставленого на місце великодержавного російського шовінізму», — сказано в заяві.

Ця заява стала реакцією на статтю Дмитра Табачника «Аннигиляція національної ідеї», де той «наочно продемонстрував, що не знає не тільки історії Стародавнього світу, але й історії України, історії церкви, навіть історії своїх прадідів-іудеїв».

Також Роксоляна Лемик відзначила, що перекручуючи факти в історії на свій манер під титулом вченого, Дмитро Табачник пропагує людиноненависництво, ксенофобію, імперський шовінізм, розпалення міжнаціональної ворожнечі, зокрема, українофобстві і юдофобстві, і все це подається під квазиісторичними висновками.

«Вважаємо, що серед українських вчених не місце вирощеному в пробірці україножерства «професора». Така пропаганда в розвинених країнах не дискутується. Це трактується, як злочин і відповідно карається», — сказано в заяві «Нашої України».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com