Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Депутати збільшили собі пільги

У проекті постанови про кошторис витрат парламенту на 2008 рік залишено пільги для депутатів. Як пише газета «Дело», проект постанови ініційовано Комітетом з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення роботи Верховної Ради і розроблено апаратом ВР. Так, відповідно до запропонованого кошторису витрат, на депутатське житло цього року буде витрачено приблизно 50 мільйонів гривень. Як розповідає перший заступник регламентного комітету Сергій Сас (БЮТ), з цієї суми 10 млн грн виділяються на грошову компенсацію депутатам для придбання житла і близько 15 млн грн будуть витрачені на проектування нових депутатських квартир. Більш як 6 млн грн підуть на капітальний ремонт житлових будинків Ради і їхнє обслуговування. Проживання народних депутатів у готелях Києва обійдеться приблизно в 20 млн грн.

За словами Саса, члени регламентного комітету були «змушені» зберегти депутатські пільги в 2008 році. «Для їхньої ліквідації необхідно було змінювати чинне законодавство, зокрема закон про статус народного депутата», — зазначив він. Але депутати регламентного комітету, за словами Саса, засумнівалися, що найближчим часом зможуть переконати колег по парламенту відмовитися від своїх благ і змінити закон. Тому вирішили проголосувати за кошторис, виходячи з чинного законодавства. «Крім того, було доручення глави Верховної Ради (Арсенія Яценюка) прискорити роботу над кошторисом», — сказав Сас.

Також у кошторисі передбачено виділити 28 млн грн на капітальний ремонт адміністративних будинків парламенту. Утримання парламентських їдалень коштуватиме в 2008 році 1,6 млн грн. Приблизно в стільки ж обійдеться парламентові організація Верховною Радою офіційних прийомів.

Суттєві витрати цього року будуть спрямовані на оздоровлення народних обранців — приблизно 35 тис. грн кожному. Для всього депутатського корпусу ця сума становитиме15 млн грн. На візити 450 нардепів за кордон передбачається витратити 5,5 млн грн. Підтримка санаторно-курортного комплексу обійдеться державі майже в 60 млн грн. Депутати можуть відпочити в таких санаторіях, як «Дюльбер», «Нижня Ореанда», «Затока», «Таврійські зорі».

На утримання автобази цього року планується витратити 35,5 млн грн. У 2007 році ця сума становила 28,64 млн грн, у 2006 році — 20 млн грн. При цьому на придбання нових автомобілів передбачено приблизно 10 млн грн.

Однак найбільше цього року буде збільшено витрати на утримання народних депутатів. З березня кожен депутат розпоряджатиметься 52 тис. грн на місяць, а не 40 тисячами, як торік. У цю суму входить зарплата народного депутата — 17 425 грн, кошти на депутатські повноваження — 17 425 грн, а також гроші на оплату праці помічників і консультантів кожного нардепа — теж 17 425 грн. Таким чином, на цей рік депутатам передбачено виділити більш як 250 млн грн.

У супровідній записці до проекту постанови зазначено, що зростання виплат на утримання народних обранців і їхніх помічників відбулося за рахунок скорочення інших статей.

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com