Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Оле-оле! Втретє чемпіони!

Недавно у МАУП відбулася першість Академії з аеробіки. За кубок змагалися команди шести інститутів й Економіко-правового технікуму при МАУП. Третій рік поспіль найсильнішими виявилися студенти Інституту соціальних наук. Тепер Департаменту спорту доведеться замовити новий кубок, оскільки той, що є, тепер назавжди залишиться соціологам.

На змаганнях у ролі почесних гостей були присутні спортивні функціонери студентських організацій. Як виявилося, завітали вони не з порожніми руками. Генеральний секретар Спортивної студентської спілки України Валентин Гаврилко нагородив ректора МАУП Миколу Головатого відзнакою за високий рівень розвитку спортивної справи в Академії. У подарунок Микола Федорович отримав спортивний костюм. «Якби я міг, то одягнув би його і теж позмагався б, — жартома подякував за приз ректор. — Ця нагорода дісталася нам не дарма, адже в нас навчаються чемпіони Європи, світу й Олімпійських ігор з різних видів спорту».

Отож, за маупівський трофей з аеробіки не змагалися студенти двох Інститутів — кібернетики та військово-козацького. Головна ж інтрига полягала в тому, чи вдасться юним соціологам «загарбати» кубок назавжди. Виступали вони останніми, тож до кінця змагань питання лишалося відкритим. Вболівальники ІСН прийшли підтримати своїх улюбленців з плакатом: «ІСН — ми з вами!».

Усю невизначеність зняв чіткий і яскравий виступ фаворитів. Суддівські оцінки підтвердили небезпідставність зазіхань вихованців ІСН на чемпіонський титул. За артистизм вони отримали максимальний бал — десятку. Такою високою оцінкою арбітри не удостоїли жодної іншої команди. Не було рівних соціологам і в складності програми, і в техніці виконання.

«Ми розраховували лише на перемогу. І нам це вдалося! — каже капітан команди ІСН Ольга Гусаченко, яка на радощах розплакалася. — Цілий тиждень ми танцювали по вісім-дев’ять годин на добу. Запорука нашого успіху — бажання. А ще, вважаю, ми були артистичніші й оригінальніші за наших суперників».

Срібними призерами стали студенти Інституту міжнародних відносин. Хоча їм забракло чистоти виконання елементів, однак їхня програма й костюми вирізнялися оригінальністю. «Результатом ми задоволені. Для нас друге місце — теж своєрідна перемога, адже наша праця винагороджена, — стверджує капітан віце-чемпіонів Ірина Лішук. — Нам є до чого прагнути, ми вже дивимося в майбутнє. А для перемоги, мабуть, забракло впевненості».

Бронзова нагорода дісталася команді ІМЕФ, яка презентувала публіці емоційний, веселий виступ. Минулого року представники цього Інституту були другими, проте раділи своєму цьогорічному результату.

Цікавий задум був у Економіко-правового технікуму. Вони вирішили передати епоху 80-х, тож і костюми, і музика відповідали духу тих років. Та суми балів їм вистачило лише для шостого місця.

Об’єктивність суддівських оцінок не викликає сумніву, адже оцінювали команди незалежні арбітри, які працюють в різних вищих навчальних закладах столиці і мають суддівську категорію.

— За п’ять років, упродовж яких відбувається чемпіонат Академії, рівень підготовки учасників значно зріс. А разом з ним — й оцінки суддів, — констатує головний суддя змагань Світлана Кумскова. — Кожна команда підготувала яскраві костюми, що відповідали композиції. Мої особисті симпатії збіглися з рішенням арбітрів. Програма соціологів була найскладнішою — п’ять міні-сцен, які поєднувалися характером, зміна музики передбачала й зміну темпу. До того ж досить чисте технічне виконання. До речі, ця перемога гарантувала команді ІСН участь у змаганнях відкритої першості Києва серед вищих навчальних закладів, яка стартує 24 квітня у спорткомплексі КНУ ім. Т.Г. Шевченка. У перспективі хотілося б посилити конкуренцію маупівського чемпіонату, залучивши до змагань і філії Академії. На мою думку, наш зал може прийняти команд 12, але це не межа. Тоді першість МАУП стане ближчою до справжніх спортивних змагань. 

Підсумкова таблиця

1.         ІСН     18,2

2.         ІМВ     17,05

3.         ІМЕФ 16,55

4.         ІМБ     16,25

5.         ІЛ        13,65

6.         ЕПТ     13,6

7.         ІП        13,55

Надія Тарасевич
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com