Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тимошенко пояснила, чому залишила «РосУкрЕнерго»

«РосУкрЕнерго» поки залишається в постачаннях газу в Україну за наполяганням російської влади і «Газпрому».

Про це прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила в інтерв’ю каналу «1+1» у неділю ввечері, відповідаючи на запитання про ринок газу в Україні і про причини, чому не вдалося позбутися усіх посередників на ринку газу країни.

«Ми забрали внутрішнього посередника — «УкрГаз-Енерго», це той посередник, який на корумпованій основі узурпував весь ринок України, сьогодні ми на внутрішній ринок газу повернули НАК «Нафтогаз України» і весь обсяг газу буде отримувати від Росії і віддавати в Україну саме НАК «Нафтогаз України», — сказала вона.

«Зараз за наполяганням російської влади, за наполяганням «Газпрому» ще якийсь час вони хочуть залишити «РосУкрЕнерго», але ця компанія не буде заходити в Україну, вона буде на російській території віддавати газ НАК «Нафтогаз України», — цитує Тимошенко «Інтерфакс-Україна».

«Таким чином, те, що повертається на внутрішній газовий ринок України НАК «Нефтегаз України», дає всі підстави говорити, що бюджет НАК «Нафтогаз України» буде збалансовано й українська газотранспортна система буде захищена. Це означає, що банкрутства НАК уже не буде», — підкреслила прем’єр.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com