Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Майстер-клас Сергія Тигіпко

Міжрегіональна Академія управління персоналом — найбільший недержавний вищий навчальний заклад України. Тут навчається понад 50 тисяч студентів з більш як 25 країн світу.

Нині МАУП — один з найкращих управлінських та економіко-гуманітарних ВНЗ України, який здійснює підготовку та перепідготовку фахівців за 30 спеціальностями та 132 спеціалізаціями за напрямами: економіка та підприємництво, менеджмент, психологія, соціологія, політологія, право, комп’ютерні науки, прикладна математика, філологія, педагогічна освіта (соціальна педагогіка), міжнародні відносини, культурологія.

Академія пропонує своїм студентам потужну матеріально-технічну та науково-методичну бази. Власне видавництво безплатно забезпечує їх сучасними підручниками та посібниками, а Міжнародний бібліотечно-інформаційний центр, оснащений комп’ютерним залом з інтернет та комп’ютерними каталогами, дає змогу отримувати необхідну для навчання інформацію. Центр професійного розвитку персоналу допомагає випускникам у працевлаштуванні.

Динаміка сучасного світу вимагає невпинного розвитку і постійного навчання, з тим, аби завжди йти вперед і досягати мети. Такі можливості пропонує своїм студентам Міжрегіональна Академія управління персоналом. Тут діють різні методи та форми навчання. Однією з них є традиція запрошувати відомих людей, досвідчених фахівців-професіоналів з певної галузі знань, які можуть поділитися своїми знаннями зі студентами і порадити, як досягти найвищих вершин успіху. У рамках студентського Дискусійного клубу вже традиційно відбуваються зустрічі з економістами, політиками, спортсменами, правниками, які охоче відповідають на запитання студентів та дискутують на актуальні теми. Черговим гостем Академії став відомий банкір, голова правління «Сведбанку» Сергій Тігіпко. У Сергія Леонідовича досить великий досвід роботи і в політиці, і в бізнесі — голова Національного банку України, міністр економіки України, голова партії «Трудова Україна», народний депутат України. Хоча нині він відійшов від політичних справ і зосередився на бізнесі, все ж мав про що поговорити зі студентами Міжрегіональної Академії управління персоналом. Він знайшов час, аби поділитися своїм неоціненним досвідом роботи та думками з приводу сучасного стану справ у вітчизняній політиці та економіці. До речі, випускники Академії за банківськими спеціалізаціями є бажаними кандидатами на працевлаштування до структурних підрозділів концерну ТАС (АКБ «ТАС-Комерцбанк», ЗАТ «ТАС-Інвестбанк», страхова компанія «ТАС» тощо, які нині входять до «Сведбанк»), ще студентами проходять там практику. За роки співпраці ТАС-Комерцбанку та Центру МАУП з працевлаштування студенти Академії встигли зарекомендувати себе як добре підготовлені, ініціативні, амбітні та дисципліновані працівники. Це, зокрема, відзначив під час зустрічі з майбутніми економістами Сергій Тігіпко.

Відомий банкір висловив своє ставлення та бачення розвитку суспільно-політичної та економічної ситуації в країні, дав практичні рекомендації щодо професійної діяльності (зокрема з врахуванням нинішньої ситуації) тих, хто вже незабаром стане випускником Академії, а також поділився секретами успішності.

На глибоке переконання Сергія Тігіпка, основною прийнятною стратегією для України — передумовою економічного, політичного, соціального розвитку — є ліберальна ідея. «Суверенність та нація починаються там, де сильна економіка, — наголосив банкір, — а сильна тільки ліберальна». Здоровий прагматизм — саме те, чого, на думку Сергія Тігіпка, бракує більшості сучасних політиків.

У цьому він бачить причину перманентної політичної кризи і цим пояснює своє розчарування політикою: «Дуже важко переконувати людей в тому, що вони не хочуть і не можуть зрозуміти. У політиці у нас все зводиться до словоблудства, а не до конкретних дій. Тож я для себе вирішив зосередитися на бізнесі, і будувати свою Україну сам. Думаю, буде більше користі, якщо кожен з нас за цих умов чинитиме так само».

Що ж до стратегії зовнішньополітичного напряму, то Сергій Тігіпко загалом позитивно оцінює європейський вибір України, і дуже добре — недавній вступ країни до ВТО: «Ми нарешті повинні полюбити слово «конкуренція», бо це запорука економічного розвитку будь-якої держави. ВТО — це поступ вперед. Що ж до Європейського союзу, то загалом позитивно оцінюю прагнення вступу нинішньої влади в Україні (проте усвідомлюю, що ми втратимо чимало національного), хоча, як на мене, прийнятнішиим був би варіант залишитися поза участю в наддержавних структурах та розвивати власний сильний та гнучкий самостійний господарчий механізм. Хоча це дуже сміливе твердження».

Дав Сергій Тігіпко студентам МАУП і свої рекомендації щодо «виживання»: «Починайте визначатися якнайраніше; визначте напевно, чого хочете в житті. Бо хто не знає чого хоче, бере тільки те, що залишилося. Гроші важко заробляються, а тому працюйте постійно, цілодобово, заряджайте своєю енергією людей. Не бійтеся ризикувати: активно реагуйте на виклики часу. Пам’ятайте, що під лежачий камінь вода не тече».

Зустріч студентів МАУП з відомим банкіром, політиком, науковцем була цікавою і плідною. Міжрегіональна Академія управління персоналом пропонує майбутнім студентам всебічну освіту. Оскільки ринок праці потребує бути не лише спеціалістом у певній сфері діяльності, а й всебічно розвиненою особистістю — риса, яка яскраво вирізняє сучасного лідера. Саме такий приклад їм демонструють відомі успішні професіонали в різних галузях, зустрічі з якими влаштовує Академія. Бути першими у своїй справі — гасло маупівців.

Богдан Войтенко
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com