Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вакцинація і великі гроші

У справі про вакцину проти корі й краснухи замішано великі гроші. Таку думку висловив В’ячеслав Кустильов, президент Ліги захисту цивільних прав. «Зараз намагаються відбілити ВОЗ, - зазначив він. - ВОЗ - це бренд, під яким продають левову частку всіх медикаментів у світі. Якщо їхню репутацію буде підірвано, то компанії зазнають мільярдних збитків».

За його словами, в Україні вакцина не пройшла сертифікації. До того ж не було проведено реєстрації, бо це неможливо — для реєстрації потрібне проведення клінічних випробувань. Вакцина неймовірно еметогенна. Ці висновки закриті, бо в нас незалежної комісії немає. У комісію входять ті, хто цю вакцину протягнув в Україну».

Кустильов повідомив: така історія вже була в 1991 році, тоді саме цей штамп випробовували на мирних жителях Лос-Анджелеса. Проводило його відомство CDC, яке і зараз бере участь у цьому експерименті, а це саме експеримент. Вакцинацію було зупинено, після того, як почали надходити скарги.

Також він впевнений, що «смертельний випадок у Краматорську й ускладнення після вакцинації - це проблема вакцини». «Нам учора телефонував обурений батько загиблого юнака і говорив, що сину ставлять тепер інший діагноз — ожиріння, - повідомив правозахисник. - Яке ожиріння, якщо це була дитина двометрового зросту з м’язовою масою».

«З таким підходом легко спрогнозувати: у смерті підлітка винуватих не буде. Зараз уже йдеться про те, що хлопець був настільки хворим, що без вакцинації через два дні і сам помер би, - зазначив він. - Практично в той же день після смерті юнака Микола Проданчук, у той час головний санітарний лікар країни, зробив заяву, що вакцина тут ні до чого. Ще не було жодних аналізів експертизи. Правильні діагнози було поставлено тоді, коли ще не встигли заблокувати інформацію. З деяких груп, наприклад, з Житомирської області надходила інформація про реакцію 80% у групі. Цю інформацію блокують, щоб відновити вакцинацію.

Міністерство охорони здоров’я прийняло програму про проведення вакцинації. Воно ж на всю країну озвучило, що вакцинація добровільна, що це нормативний акт, якому підкоряються тільки службовці міністерства. Це ж не є закон. А громадяни керуються законами України, де говориться, що будь-яке медичне втручання здійснюється тільки за згодою пацієнта». Тим часом, попри скандал з масовою всеукраїнською вакцинацією, від загальнодержавних щеплень від кору і краснухи не відмовилися. Причому, незважаючи на смерть краматорського школяра і госпіталізацію 207 осіб, Мінздрав припускає, що щеплюватимуть тією ж індійською вакциною. За словами заступника міністра охорони здоров’я Валерія Бідного, «термін придатності речовини минає тільки в серпні 2009 року». При цьому про конкретні терміни старту акції медики промовчали. «Рішення про продовження кампанії вакцинації буде прийнято протягом місяця», — заявив Бідний. Він так розхвалював вакцину, що навіть запропонував дітям вищих чиновників, зокрема дочці Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенії зробити щеплення. Тим часом, 27-річний секретар Донецької міськради, «регіонал» Микола Левченко, який потрапляє у список тих, хто за віком має бути щепленим, навідріз відмовляється пройти вакцинацію. «Я не довіряю міністру Князевичу, - сказав він. - Що він закупив, не зрозуміло досі, тому на щеплення піду, як тільки зміниться влада». Бютівець, шеф Держрезерву Михайло Поживанов готовий відправити своїх дітей на щеплення: «Якщо відновлять програму, я не перешкоджатиму вакцинації, звідки б не було привезено препарат - з Індії чи з Бельгії».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com