Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Причина аварії в Єнакієве — нехтування безпекою праці

Причиною вибуху на шахті в Єнакієвому стало нехтування безпекою праці у вугільній галузі. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець в інтерв’ю «Німецькій хвилі».

Попри припис Держгірпромнагляду від 6 червня про заборону видобутку вугілля, на шахті ім. Маркса ще два дні після цього аж до вибуху тривали підземні роботи, повідомив Волинець.

«Аварії вже стали постійним явищем. Щотижня десь виникають пожежі, відбуваються вибухи… Мабуть, це вже остання крапля, і слід покласти цьому край», — зазначив голова Незалежної профспілки гірників. Він заявив про намір очолюваної ним профспілки закликати уряд цього разу таки покарати справжніх винуватців трагедії.

А тим часом в Єнакієвому родичі потерпілих гірників увірвалися до шахтоуправління, вимагаючи прояснити ситуацію і покарати винних у тому, що люди опинилися під завалами, повідомляє УНІАН. За словами дружини одного з гірників, доля яких залишається невідомою, рівень газу в шахті часто перевищував допустимий. «Чоловік казав щодня: «У шахті стільки газу, що не можна бурити». А їх змушували бурити, бо потрібне вугілля Що там їм люди!» — обурюється вона. У рідних інших потерпілих ледь не істерика, вони вимагають пояснень від керівництва шахти, нарікаючи, що до них досі ніхто не виходив і не прояснив ситуації. За словами рідних потерпілих, зарплати шахтарів становили до 2 тис. грн, «та й то ці гроші постійно дробили і видавали за три-чотири рази».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com