Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Відкритий лист прем’єр-міністру України Тимошенко Ю.В.

Шановна Юліє Володимирівно!

 

Публічно звертаємося до Вас зі сподіванням на підтримку справедливого вирішення нашого питання щодо перерахунку пенсії, призначених відповідно до Закону України “Про наукову та науково-технічну діяльність”.

Із прийняттям Верховною Радою України Закону “Про державний бюджет України на 2008 рік...” (далі Закон) пенсії для певних категорій пенсіонерів, що отримують пенсію за віком, підлягають перерахунку з 1 січня 2008 року із застосуванням показника середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України за 2006 рік, що застосовується для обчислення пенсій (928,81 грн.).

Проте зазначений Закон не поширюється на наукових (науково-педагогічних) пенсіонерів. Цього немає і в урядовому законопроекті “Про внесення змін до Закону. Такий підхід очолюваного Вами уряду на практиці веде до зрівнювання пенсій прибиральника і науковця. (Сумно, але факт: Чернівецький більш плекається про працівників ЖКХ, ніж Тимошенко про наукові кадри.) Це компрометує програму “Український прорив”, направлену, зокрема, на розвиток наукового потенціалу країни.

У листі №8332/039/161-08 від 10.07.08 Міністерства праці та соціальної політики України, який одержав один з авторів (В.Бідненко) сказано, що “на даний час Міністерством праці та соціальної політики України опрацьовуються пропозиції щодо врегулювання питання перерахунку пенсії, призначених відповідно до Закону України “Про наукову та науково-технічну діяльність” із застосуванням показника середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України за 2006 рік, що застосовується для обчислення пенсій (928,81 грн.).

Юліє Володимирівно, просимо Вас публічно заявити: чи буде врахована ця пропозиція в урядовому законопроекті “Про державний бюджет України на 2009 рік”? Якщо ж цього не станеться, розглядати як блеф?

Ми вважаємо, що уряд і Верховна рада повинні усунути зазначену соціальну дискримінацію наукових пенсіонерів. Насамперед тих, хто за певних причин не може працювати за контрактом і тому не має можливості кожні два роки (згідно статті 24 Закону України “Про наукову та науково-технічну діяльність”) перераховувати свою пенсію. Потрібно встановити Справедливість.

З повагою
Віктор Бідненко,
Микола Тригуб,
Тетяна Бею
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com