Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ФПУ та Еліта-Центр співпрацювали...

Федерація профспілок України співпрацювала з компанією, яка входила в структуру для відмивання грошей вкладників Еліта-Центру.

На це вказують результати перевірки господарської і фінансової діяльності, яку проводила контрольно-ревізійна комісія профоб’єднання, повідомляє УНІАН з посиланням на газету Дело.

У листопаді 2005 року Укрпрофздравниця, яка підпорядковується ФПУ, придбала на суму 8,5 мільйона гривень пакети акцій двох підприємств, які, як виявилося, не мають юридичних адрес, а безпосереднім продавцем цінних паперів виступив посередник – компанія Орхідея Інтер.

Через півроку після підписання контракту між профспілками й Орхідеєю Інтер екс-мер Києва Олександр Омельченко заявив, що ця фірма входила в перелік компаній, на рахунки яких у 2005 році надходили гроші ошуканих вкладників Еліта-Центру.

Договір між ВАТ Укрпрофздравниця і ТОВ Орхідея Інтер одноосібно підписав колишній заступник голови ФПУ Валентин Пожидаєв, пише Дело. За інформацією газети зараз його ім’я також звучить серед можливих претендентів на керівні посади у Федерації.

Крім того, за інформацією газети, головою наглядової ради Укрпрофздравниці в той час був Олександр Юркін, і без його схвалення укласти договір було неможливо. При цьому з 2005 року ФПУ не одержала від придбаних акцій жодної гривні дивідендів.

8 липня під час одержання хабара в сумі $50 тисяч міліція затримала заступника голови Федерації професійних союзів України Костіна.

17 липня президія Федерації профспілок України задовольнила прохання Юркіна про звільнення з посади голови цієї організації.

За матеріалами  УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com