Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Україну втягують в конфлікт?

Чорноморський флот Росії залишиться в Криму відповідно до угоди, що діє до 2017 року, не зважаючи на «цинічну» заяву МЗС України, заявив замглави МЗС РФ Григорій Карасін.

Карасін також заявив, що Росія передислокувала кораблі Чорноморського флоту РФ із Севастополя до берегів Абхазії для того, щоб запобігти в цьому регіоні повторенню ситуації, що склалася у Південній Осетії.  

У свою чергу заступник начальника російського Геншатабу генерал-полковник Анатолій Ноговіцин заявив, що кораблі Чорноморського флоту не здійснюють морської блокади Грузії. 

Нагадаємо, Україна застерегла російську сторону від можливої участі кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації у конфлікті навколо Південної Осетії. 

«З метою запобігання виникненню обставин, за яких Україна може бути втягнута у збройний конфлікт і військові дії через участь у них військових формувань ЧФ РФ, який тимчасово базується на території України, українська сторона залишає за собою право, згідно з нормами міжнародного права і законодавства України, заборонити повернення на територію України до вирішення конфлікту кораблів і суден, які можуть взяти участь у вищезгаданих діях», говориться у заяві МЗС України. 

У свою чергу в Генштабі Росії повідомили, що заява українського МЗС про те, що кораблям Чорноморського флоту РФ, які візьмуть участь в операції з блокади Грузії, буде заборонено повернутися на базу, вимагає опрацювання.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com