Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Бюджет недорахувався митних платежів

Держмитниця вперше з початку року не змогла виконати план відрахувань у бюджет. У серпні відомство перерахувало на 64 млн гривень менше запланованого Мінфіном, пише газета КоммерсантЪ-Украина. За повідомленням Держказначейства, загальний фонд бюджету в січні-серпні перевиконаний на 7% — замість запланованих 111,656 млрд гривень надійшло 119,614 млрд гривень. Однак у серпні, уперше з початку року, бюджет був виконаний усього на 98%.

За словами одного із працівників Мінфіну, минулого місяця  Держмитниця виконала бюджет на 99,2%. З необхідних 8,277 млрд гривень митники не добрали 64 млн гривень. Директор департаменту митних платежів Держмитниця Сергій Джигалов пояснив це тим, що відомство недоотримало гроші від газу. «Але сумарно з початку року ми перевиконали план на 26,8%, тому проблеми в цьому я не бачу», — додав він.

Експерти вважають, що недовиконання плану митницею може продовжитися й у наступних місяцях. За словами директора департаменту податкової політики Інституту бюджету й соціально-економічних досліджень Артема Рудика, в останніх змінах у бюджет, пов’язаних з фінансуванням ліквідації наслідків повені в шести областях, були відкоректовані плани тільки для Держмитниці, тому що необхідні кошти було вирішено виділити за рахунок надходжень від імпортного ПДВ. Нагадаємо, усього за кілька днів план для митників був збільшений з 5,613 до 8,277 млрд гривень. Аналітик Центру імені Разумкова Костянтин Кузнєцов вважає також, що на митних надходженнях відіб’ються торговельні санкції, які може ввести Росія.

Нагадаємо, раніше глава Держмитслужби Валерій Хорошковський направив Нафтогазу лист, у якому звинуватив компанію у відхиленні від сплати мита при імпорті 8,9 млрд кубометрів газу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com