Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Молодіжний центр праці

В МАУП відкрито філію Київського молодіжного центру праці Головного управління у справах сім’ї та молоді виконавчого органу Київської міської ради

4 вересня 2008 року в Міжрегіональній Академії управління персоналом відбулася зустріч ректора Академії Миколи Федоровича Головатого з депутатом Київради, Начальником Головного управління у справах сім’ї та молоді КМДА Сергієм Івановичем Березенком.

Приводом для  зустрічі став гострий дефіцит кадрів, особливо молоді, на яку так чекає Київська міська влада. Адже за результатами дослідження Київського молодіжного центру праці сучасна кон’юнктура молодіжного ринку праці характеризується значною диспропорцією пропозиції робочої сили та попиту на неї. За таких умов особливо вразливою категорією населення стає студентство, яке прагне працювати, але внаслідок відсутності професійного досвіду відчуває труднощі з працевлаштуванням. Студенти МАУП, які мають значний багаж теоретичних знань, активні та амбіційні, є потенційними перспективними працівниками.

Тож результатом зустрічі у МАУП стало підписання Договору про співпрацю, основна мета якого — сприяти студентській молоді у працевлаштуванні та створювати умови для самореалізації студентства. Це відкриє студентам МАУП нові перспективи швидкого і вдалого працевлаштування та дасть змогу приносити користь суспільству. Слід зауважити, що студентська молодь таким чином буде захищена від різних негативних явищ, адже направлятиметься на роботу від Київського молодіжного центру праці КМДА, який ними опікуватиметься. 

Філія Київського молодіжного центру праці дасть можливість запропоновувати студентам нашого навчального закладу проведення цілеспрямованих, довгострокових заходів і програм для сприяння працевлаштуванню та вторинній зайнятості студентської молоді у вільний від навчання час, а саме:

·           доступ до інформаційного банку даних про наявні вакансії на підприємствах різних форм власності м. Києва;

·           постійне, тимчасове та сезонне працевлаштування у вільний від навчання час;

·           підтримка ініціативи молодої людини для початку власної підприємницької діяльності та участь у Всеукраїнських конкурсах «Бізнес-планів» та «Молодий підприємець року»;

·           участь у семінарах, тренінгах, круглих столах та традиційних Муніципальних спеціалізованих виставках «Освіта. Робота. Бізнес»;

·           надання консультативних послуг юриста та психолога з питань працевлаштування;

·           участь у дослідженнях проблем молодіжного ринку праці, зокрема у сфері вторинної зайнятості;

·           надання можливості  стажування, підвищення кваліфікації та навчання за кордоном;

·           участь у різноманітних екскурсійних програмах, пізнавальних турах Україною та за кордоном, а також участь у багатьох інших молодіжних соціальних проектах та програмах.

Водночас діяльність Філії буде спрямована на участь у виконанні соціальних програм і здійснення заходів з залученням студентської молоді, направлених на забезпечення соціального і правового захисту молоді, сприяння соціальному становленню та розвитку молодої особистості; реалізації молодіжних програм, які сприяють розвитку підприємницької діяльності та забезпечення зайнятості молоді.

МАУП потурбувалася про облаштування приміщення, в якому досвідчені фахівці будуть постійно надавати допомогу студентам Академії в реалізації державних програм Київської міської державної адміністрації. Таким приміщенням став Інформаційно-аналітичний центр дослідження здоров’я молоді при Інституті міжнародної економіки та інформаційних технологій. Як то кажуть, хто володіє інформацією, той володіє світом.

Контактна інформація: тел.: (044) 494-47-42, (044) 228-82-46
Мартинюк-Гресь Світ­лана Дмитрівна — директор філії КМЦП, тел.: моб. 8(067) 230-90-63.

Адреса: Київ, вул. Фрометівська, 2 МАУП, корпус 17, 1 поверх.

Київський молодіжний центр праці
тел. (044) 288-10-03, (044) 501-24-42

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com