Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

27 військовиків ЧФ РФ позбавили громадянства України

Органами внутрішніх справ Севастополя в Комісію з питань громадянства при Президенті України спрямовано 34 матеріали стосовно мешканців міста з подвійним громадянством. Ці клопотання вже розглянуто і задоволено. Про це повідомив журналістам перший заступник прокурора Севастополя Віктор Галюк.

За його словами, 27 військовослужбовців Чорноморського Флоту РФ, що мали подвійне громадянство, позбавили громадянства України. Ще більш як 20 відповідних матеріалів міліція планує направити в Комісію з питань громадянства при Президенті України.

Галюк також повідо­мив, що тиждень тому про­куратура Севастополя за результатами перевірки направила начальнику уп­равління МВС у Севастополі розпорядження про активізацію роботи з ви­явлення осіб, що мають подвійне громадянство.

За словами першого заступника прокурора, таких може бути більше, ніж виявлено перевіркою прокуратури. За словами Галюка, проведена недавно прокуратурою міста перевірка «показала, що 1595 жителів міста Севастополя мають подвійне громадянство, тобто громадянство України й інших держав». За його словами, це переважно військовослужбовці Чорноморського флоту Росії, що ще служили на радянському ЧФ, частина з них і зараз продовжує флотську службу на території України.

Як пояснив перший заступник прокурора Севастополя, основна причина одержання подвійного громадянства „пов’язана з тим, що після розвалу Радянського Союзу громадяни колишнього СРСР, які жили на території України, зокрема, у Севастополі, мали місцеву прописку, родини, роботу, одержали громадянство іншої держави, в основному РФ, і в них залишився паспорт громадянина СРСР зі штампом «Громадянин України». Галюк додав, що протягом 1991 — 2007 рр. і цього року здійснюється обмін таких паспортів. При цьому він зазначив, що паспортні столи не мали права відмовляти в обміні паспортів.

Glavred

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com