Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Віктор Уколов — гість Дискусійного клубу МАУП

«Наше завдання не лише вчити, але й розширювати кругозір нашої молоді. Саме тому ми надаємо нашим студентам можливість зустрічатися в стінах Академії з відомими цікавими людьми», — такими словами розпочав сьогоднішній Дискусійний клуб ректор МАУП Микола Головатий, представивши гостя студентській громаді.

Народний депутат України від «Блоку Юлії Тимошенко» завітав до Академії аби поспілкуватися зі студентством, поділитися своїми думками щодо ситуації, що склалася в країні, а також послухати, що думає про це молодь за якою майбутнє країни.

Народний депутат України Віктор Уколов – займається політикою з 1989 року, професійний журналіст (тривалий час працював на ВВС), один з тих, хто свого часу створив «Українську студентську спілку» та організовував студентські акції протесту, згодом один з ініціаторів створення об’єднання «Батьківщина». Згодом, створивши рекламну агенцію займається виборчими кампаніями відомих політиків, а після Помаранчевої революції очолює рекламний департамент БЮТ.

Розмова з такою багатогранною цікавою людиною не могла залишити байдужими активну студентську молодь. Жвава дискусія точилася навколо таких проблемних питань як створення демократичної коаліції, політичні угоди, інфляційні процеси, вступ до НАТО, сусідство з Росією. Одвічне питання — яка ж система правління є більш придатною для України — гість висвітлив на прикладі яскравих паралелей в історію східних та європейських держав, зокрема сусідньої Польщі. Віктор Олександрович виступив як прихильник парламентаризму та європейської системи правління.

Не секрет, що кожна політична сила сьогодні бачить свій шлях розв’язання конфліктної ситуації в українській політиці і намагається довести його об’єктивність, правильність і корисність для народу України. Ця тема була головною під час розмови. Віктор Уколов також висловив думку, що в разі не створення парламентської коаліції, і проведення позачергових виборів, як показує статистика, навряд чи в них візьме участь достатня кількість виборців і у цьому випадку, вибори будуть визнані недійсними. Таким чином, старий парламент буде розпущено, а новий не буде обрано. Перед цією загрозою, зазначив Віктор Уколов, розглядається можливість створення так званої «функціональної» коаліції з ідеологічним опонентом. Такий досвід є і у європейських держав. Однак, народний депутат висловив сподівання на відтворення демократичної коаліції.

Наприкінці зустрічі гість висловив свої побажання студентам: «Раджу брати свою долю у свої руки, добиватися всього самостійно А держава має вам допомагати: підвищувати стипендії, створювати робочі місця, покращувати економічну ситуацію. У цьому наша політика — робити нашу країну краще.

А на завершення зустрічі Віктор Уколов разом з публіцистом Володимиром Гонським довели, що студентська дружба залишається назавжди. У супроводі гітари їхній яскравий дует виконав пісні на вірші Т.Шевченка та героїчні козацькі балади.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com