Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НУ-НС: новий ультиматум – «конкретніший»

Учора ввечері політрада блоку «Наша Україна–Народна самооборона» погоджував нову редакцію програмних принципів діяльності парламентської коаліції, пише Комерсант-Україна. (Перша редакція цього документа була прийнята на політраді партії «Наша Україна» тиждень тому). Розглядалися два варіанти, підготовлені двома заступниками глави фракції НУНС – Романом Зваричем і Борисом Тарасюком.

Видання повідомляє що, після обговорення була змінена структура документа. Тепер він складається з трьох розділів, що містять принципи діяльності нової коаліції (внутрішня і зовнішня політика, захист демократії і європейського вибору), і преамбули, в яку винесені найбільш спірні тези. Зокрема, в преамбулу запропоновано внести оцінку російський-грузинського конфлікту і вимогу скасувати антиконституційні закони, ухвалені депутатами від БЮТ і Партії регіонів. Частина членів політради пропонували пом`якшити «досить різку» оцінку дій БЮТ в документі і утриматися від «завдання удару по самолюбності БЮТ», але з цим не погодилися три учасники блоку НУНС: «Наша Україна», Українська народна партія і УРП «Собор».

Решта частини документа, за словами членів політради, стала «конкретнішою». «Суть змін зводиться до переходу від загальнодемократичної риторики до конкретних зобов`язань», — сказав народний депутат Юрій Костенко (НУНС). Так, в документі вказані конкретні терміни виконання тих або інших завдань. «Якщо ми говоримо про євроінтеграцію, то я запропонував поставити мету, щоб за десять років країна перейшла до європейських стандартів. Якщо говорити про ПДЧ, то вже в 2008 році коаліція має узяти зобов`язання добитися його отримання», — зауважив пан Костенко.

У БЮТ до чергового варіанту принципів, що висуваютьсяНУНС, поставилися скептично. «Не можна починати домовленості з ультиматумів і вимог щось скасувати або когось засудити. По суті, нам говорять: «Станьте такими, як ми хочемо, тоді ми з вами дружитимемо». Не можна так ставити питання. Чим більше нам висувають умов, тим далі вони (НУНС) віддаляють можливість створення коаліції», — заявив народний депутат Віталій Палило (БЮТ).

За матеріалами інтернет-сайтів

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com