Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

GEELY — гідно і недорого

У кожної автомобільної фірми своя стратегія зваблювання потенційних покупців. Одні пропонують автомобілі з двигунами величезної потужності, інші — роблять упор на економічність, треті — що вічний ремонт буде нескладним і зовсім недорогим.

Китайська фірма GEELY не обіцяє, а пропонує вельми гідні і відносно недорогі автомобілі, які подобаються багатьом. До того ж GEELY складають в Кременчуці, технічне обслуговування забезпечує офіційний ділер, могутня українська компанія АІС. Немає нічого дивовижного в тому, що продажі ростуть, а автомобілі GEELY стають все більш популярними.

Назва фірми означає побажання успіху. Іноді зустрічається назва Jily, яка прийнята для автомобілів, що продаються в Китаї. Як і всі китайські автомобільні компанії, Geely виникла відносно недавно. Автомобілі Geely почала випускати в 1998 році. В світі Geely стала відомою спочатку завдяки своїй побутовій техніці, а потім з 1989 року моторолерам і мотоциклам. Справи йшли вдало, і сьогодні компанія перебуває на шостому місці в Китаї за кількістю випущених автомобілів. Вона спеціалізується на легкових автомобілях-седанах для сім’ї.

Компанія бурхливо розвивається. Через дев’ять років після початку випуску автомобілів GeelyCo., Ltd. стала володарем чотирьох крупних автозаводів, з конвеєрів яких щорічно сходить до 300 тисяч автомобілів. Якийсь час китайці працювали спільно з південно-корейською Daewoo. Сьогодні розробка нових автомобілів ведеться самостійно. В 2010 році фірма випускатиме не менше мільйона автомобілів в рік.

Сьогодні на експорт йдуть три популярні моделі. Це СК (Джілі Сі Кей), МК та FС. По всіх ознаках, за початковий зразок СК взята дуже популярна в світі японська Toyota Corolla. Двигун для «Си Кей» в точності відповідає моделям «Тойоти», і китайці цього факту навіть не заперечують. А дизайн і конструкція кузова у них своя, хоча тісна спорідненість з «Короллою» дев’ятого покоління помітна.

У схожості автомобілів немає нічого поганого, адже зразок для наслідування вибраний хороший. Далеко не кожному сучасному автомобілю вдається протриматися на конвеєрі протягом 40 років, переживши до 2000 року дев’ять перероджень. Toyota Corolla це вдалося, і припинення випуску моделі, що полюбилася мільйонам людей у всьому світі, не передбачається. 28 мільйонів автомобілів з назвою Corolla, випущених починаючи з 1966 року, — це вражає. До того ж «Королла» вже довгі роки вважається найнадійнішим автомобілем в світі.

Автомобілі Geely в Україні продаються вже декілька років. Рішення збирати їх на Кременчуцькому автоскладальному заводі підтверджує хороші якості автомобілів Geely. Покупка не може бути ризикованою справою, якщо автомобіль продає офіційний імпортер, що має мережу сервісних станцій.

Двигуни для Geely виготовляються за технологією Toyota. Втім, поняття «Технології «Тойота» достатньо відносне. Всі двигуни внутрішнього згорання в світі виготовляються на автоматичних лініях. Довговічність двигуна в першу чергу залежить від матеріалів, з яких зроблені його деталі. Двигун з дешевих матеріалів не буде дорогим, але і його ресурс великим бути не може. Багато що залежить від системи забезпечення якості продукції. Якщо китайці купили виробниче устаткування недавно, то воно і одне з найбільш продуктивних і точних в світі. Отже, на такому устаткуванні виготовлятимуться якісніші деталі, а від них залежить все.

Найбільш продається в Україні «Сі Кей», що відноситься до класу В по всесвітній класифікації. Саме цю модель і почали 19 березня 2007 року збирати в Кременчуці. Продажі йдуть непогано, і спостерігається стійка тенденція до їх зростання. 4353 автомобілі, проданих до кінця 2007 року, говорять про хорошу перспективу. По планах, в 2008 році в Кременчуці будуть зібрано 10 тисяч «Сі Кей».

В Україні Geely CK пропонується в трьох комплектаціях: Basic, Comfort та Impress. Навіть у мінімальній комплектації Basic покупець отримує электростіклопідйомники, електрорегулювання дзеркал, центральний замок, кондиціонер, гидропідсилювач руля, підігрів заднього скла, протитуманні фари — всього не менше 23 найменувань. На жаль, немає подушок безпеки для водія і пасажирів.

В комплектації Comfort найменувань зручностей дещо більше, але знову-таки, немає подушок безпеки. В максимальній комплектації Impress є CD-програвач, легкосплавні диски, подушки безпеки водія і пасажира, антиблокувальна система гальм ABS і система розподілу гальмівних зусиль EBD.

На Geely CK встановлюються 4-циліндрові, 16-клапанні двигуни робочим об’ємом 1,3 та 1,5 л. Вони розвивають велику потужність 86 і 94 к.с. відповідно. Цей факт викликає підозра, що на бензині поганої якості двигун буде під загрозою. На жаль, фірма не указує ступінь стиснення. Якщо він дуже високий, то при їзді на неякісному бензині не допоможуть ніякі «технології Toyota».

Зовні «Си Кей» виглядає красиво в будь-якому кольорі. Найпохмуріший «мокрий асфальт», а решта кольорів просто заманює своїми назвами: «білі перли», чорний «авантюрин», «срібна стріла», золотистий «сонце пустелі», «золото осені», синій «зоряне небо», «стигла вишня».

Інтер’єр цілком сучасний, елегантний і якийсь радісний. Багато відділень для всіляких речей. Компоновка добре продумана, тому місця буде достатньо навіть при поїздках сім’ї на дальні відстані.

Об’єм багажника 480 л дивує, оскільки він майже такий же, як у «Мерседеса» середнього класу. Невідомо, як поводиться «Си Кей» з повністю завантаженим багажником, але підвіска зразкової «Тойоти Королли» боротьбу з нашими вибоїнами витримує через силу.

За габаритами «Си Кей» підлаштовано для всіх випадків життя. Довжина 4152 мм, ширина 1680 мм, висота 1440 мм при колісній базі 2434 мм дозволяють легко припаркуватися в тісному місті, але автомобіль маленьким не виглядає, і в його салоні місця цілком достатньо. В той же час це «клас В».

Витрата бензину в місті не перевищує 7,5 л, а на заміському шосе вона теж не лякає при 6,5 л/100 км української дороги. При ємкості паливного бака 45 л дальність ходу не найбільша, але це не проблема за великої кількості заправок на дорогах. Возити з собою багато бензину не завжди вигідно хоч би за умовами безпеки і підвищених навантажень на підвіску.

Важливо, що фірма залишила барабанні гальма на задній осі. На брудній дорозі гальмівні механізми в них краще захищені від грязі. Передні гальма дискові, вони цілком компенсують деяку «повільність» задніх барабанних гальм.

Якщо врахувати, що «Си Кей» пропонується в ціновому діапазоні від 46500 до 52000 гривень, то особливо сумніватися в правильності вибору немає сенсу. В усякому разі, про нову «Короллу» з такими грошима можна тільки мріяти. А інші претенденти пропонуються іноді і за вищу ціну, а достоїнств у них менше.

Другим претендентом в українські «бестселери» є Geely MK, хороший седан С-классу по міжнародній класифікації. Його також збирають в Кременчуці, і упевнені, що за 2008 рік зможуть продати не менше 3000 штук. Стотисячним автомобілем, зібраним в Кременчуці, став саме МК. Треба відзначити, що старт продажів у нього виявився жвавішим, ніж у СК, до якого публіка довго тільки придивлялася. Втім, сьогодні до «китайців» більшість покупців відносяться з невиправданим недовір’ям, не без допомоги конкурентів, звичайно.

На МК встановлюється 4-циліндровий 16-клапанний двигун з робочим об’ємом 1,6 л. Він розвиває потужність 107 л.с., тобто, він достатньо сильно форсований. Працює двигун в парі з 5-ступінчастою коробкою передач. І цей двигун виготовляється по технологіях японської «Тойоти». Деякі «випробувачі» відзначають, що при понад 3000 об/хв двигун дуже галасливий. Такі зауваження до автомобіля тільки провокують ДТП. Це не недолік, оскільки нормальний водій виводить двигун на підвищені оберти тільки у разі виникнення небезпечної ситуації. Наприклад, на дуже швидкому «Сітроєні СХ» рекомендується їздити при 2200 — 2400 об/хв, а при вищих обертах на панелі приладів спалахує рубінова лампочка, що сигналізує про перевитрату бензину і збільшення небезпеки.

Двигун MK відрізняється високою економічністю. У місті він споживає 8,1 л бензину на 100 км шляху, що деяким його конкурентам не завжди вдається навіть на заміському шосе. На хорошій заміській дорозі витрата бензину 6,5 л на 100 км. Якщо відмовитися від «психопатичної» манери водіння, то двигун служитиме вічність, як це доведено на зразковій «Короллі».

В Україні МК можна придбати в чотирьох варіантах комплектації Basic, Basic plus, Comfort і Impress. Ціна автомобіля в діапазоні від 58 до 66 тисяч гривень, залежно від комплектації. За ціною «китаєць» вигідніший за більшість конкурентів, оскільки він побудований на сучаснішій базі. Навіть двигун у нього форсований у меншій мірі, чим у аналогічних конкурентів із західно-європейских країн.

Оснащеність МК краща, ніж у «Сі Кей». Починаючи з комплектації «Basic plus» на автомобіль встановлюються подушки безпеки водія, системи ABS та EBD (антиблокувальна система гальм і система електронного розподілу гальмівних зусиль), электростіклопідйомники, електрорегулювання зовнішніх дзеркал, центральний замок, кондиціонер, гідропідсилювач керма, протитуманні фари, тахометр, верхній стоп-сигнал, програвач на компакт-дисках, легкосплавні диски коліс — весь перелік дуже обширний, з ним краще познайомитися в салоні.

Дизайн як екстер’єру, так і інтер’єру сучасний і подобається всім. Робоче місце водія зручне, а зовнішній вигляд панелі приладів і органів управління говорять про сучасність та динаміку автомобіля. Не виникає образливого відчуття, що гроші заплачені за убогий виріб, в якому їздити так-сяк можна, але друзям і знайомим краще не показувати.

Важливо, що підвіска МК адаптована до дорожніх умов України. Мотор знизу захищений сталевою накладкою. Новий автомобіль на вибоїнах не скрипить і не деренчить, але спокушатися не слід. Краще завчасно почати звертатися у відповідні інстанції і до депутатів всіх рівнів з вимогою поліпшення стану українських доріг. Жодна фірма в світі не почне випускати спеціально для України гібрид бронетранспортера і легкового автомобіля. Автомобіль купується не для того, щоб «без зайвого трясіння і розгойдування кузова долати ями і ковбані». Через деякий час з’являться і трясіння, і розгойдування, та ще й тріщини на деталях підвіски і силових елементах кузова. А шляховики так і залишаться при своєму прибутковому «ямковому ремонті».

Третім і найбільш принадною пропозицією фірми Geely в Україні є красивий седан FC представницького класу «С+». Виглядає автомобіль привабливо, виправдовуючи своє призначення. FC більший по габаритах і просторіший за своїх молодших братів СК та МК.

Габарити 4602х1725х1480 мм при колісній базі 2602 мм забезпечують відмінний комфорт як для бізнесменів, так і для сім’ї. В суспільстві звикли поважати габарити, тому власник цього «Джілі» приниженим себе відчувати не буде. Є ще одна велика перевага, особливо для початкуючих бізнесменів — вартість FC в базовій комплектації складає 68 тисяч гривень. Автомобіль характеризуватиме власника як дбайливу і тямущу людину, що думає про успішне майбутнє. На супер-автомобілі він ще поїздить, а спершу «Джілі» буде в самий раз.

Прекрасна інформативна панель приладів, відмінно продуманий робочий простір і сидіння водія з вісьма регулюваннями, просторий шкіряний салон, регульовані подушки передніх сидінь, подушки безпеки для водія і переднього пасажира. Безліч відсіків для побутових дрібниць — для ціни в 70 тисяч гривень всього цілком достатньо.

На FC встановлений 4-циліндровий 16-клапанний двигун зразка «Тойота» робочого об’єму 1,8 л, що розвиває максимальну потужність 139 к.с. Це дуже прогресивна конструкція, з розподіленим уприскуванням бензину. Наприклад, все той же швидкісний «Сітроєн СХ» при такій же потужності має робочий об’єм 2,4 л. «Джілі» вигідний в експлуатації, оскільки на шосе витрачає 6,8 л/100 км.

Могутній двигун дозволяє зірватися з місця і за 12,5 з набором швидкості 100 км/г, яку потім можна довести до максимум 185 км/г. В принципі, більше і не треба. Надлишок потужності в руках тямущого водія служить для забезпечення безпеки, а не для гонок під світофором на тісних вулицях з вибоїнами, перетворених на ярмарок убогої пихатості.

Представницький FC укомплектований всім, що йому належить «по штату». З цією красою можна познайомитися в салоні або, що ще краще, спробувавши «Джілі» в справі. Корпорація «АЇС» у всій своїй торгово-сервісній мережі організувала тест-драйви для потенційних покупців. Краще один раз поїздити, чим слухати деколи дурні вигадки нетямущих людей. Ось тільки з поїздкою на FC доведеться почекати до серпня 2008 року. Тоді ж почнуться і його продажі.

Покупка автомобіля іноді буває справою ризикованою. Бувають випадки, коли автомобіль стає «сиротою», оскільки фірма зникла, поміняла власника і назву, і тому подібне. Компанія Geely International Corporation користується хорошою репутацією на світовому ринку, а її українські партнери «АЇС» та «Кременчуцький автоскладальний завод» нічим не заплямували себе в Україні.

Сьогодні до Кременчука китайці поставляють комплектуючі та агрегати в контейнерах. Всі вузли і агрегати проходять на заводі вхідний контроль якості. Крупновузлове складання не таїть в собі ніяких небезпек для майбутніх власників, оскільки на підприємстві діє добре функціонуюча система забезпечення якості.

Не менш важливі для майбутніх власників і плани на майбутнє українських партнерів молодої китайською Geely. Китайці придивляються до партнерів і, напевно, незабаром ухвалять рішення про передачу прав на складання невеликих вузлів для своїх автомобілів. Це означає, що майбутнє Geely в Україні забезпечене на довгі роки.

Онлайн-сервіс Клубу власників китайських авто займається продажем запчастин для автомобілів, випущених китайськими виробниками. Асортимент магазину досить великий, тому кожен зможе знайти все необхідне для свого авто.

Важливо, що в Києві вже є центральний склад запчастин для Geely, з якого деталі поступають в автосалони та сервісні центри по всіх регіонах України. Гарантія на автомобілі дається на три роки або 100 тисяч кілометрів пробігу. «Джілі» по-китайськи означає побажання успіху!

Владимир РЕПАЛО
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com