Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Україна і ЄС

Європейці чинять опір зусиллям США по включенню України в НАТО, боячись спровокувати Росію, говориться в редакційній статті The New York Times.

На думку видання, Заходу слід заохочувати прагнення України вступити до Євросоюзу. «Українцям треба дозволити самим розібратися з власними проблемами», — наполягає видання. Втручання Росії під виглядом того, що це її сфера впливу, неприйнятні. Протидія Росії американському тиску, направленому на включення країни в НАТО, може лише підсилити внутрішню роз’єднаність, оскільки самі українці розходяться в думках з питання про необхідність вступу до альянсу. Оголошуючи треті за три роки парламентські вибори, Ющенко намагається знайти вихід з безупинної політичної боротьби зі своїми конкурентами — Юлією Тимошенко і Віктором Януковічем, пише газета. Поки це виглядає як мильна опера, безкінечні суперечки між цими трьома стали серйозною перешкодою для надій України на політичні і економічні реформи. Українське географічне розділення і відмінності ще більше ускладнили спроби знайти консенсус, від­значає видання. Редакція нагадує, що всі три українські лідери висловлюються за те, щоб Україна стала членом Європейського союзу. І якщо дати їм передумову, шанси України на це збільшаться. Але лише в тому випадку, якщо вони працюватимуть разом, підкреслює редакція американської газети.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com