Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Мир Вам!» — привітав студентів мауп гість Дискусійного клубу Володимир Стретович

У МАУП давно склалася добра традиція запрошувати відомих людей, досвідчених фахівців-професіоналів у певній галузі, які можуть поділитися своїми знаннями зі студентами і відповісти на актуальні запитання молоді. Студентський Дискусійний клуб МАУП часто проводить зустрічі з економістами, політиками, спортсменами, правниками, які охоче відповідають на запитання студентів та дискутують з ними щодо важливих тем.

Цього разу гостем Академії став відомий і досвідчений політик, Заслужений юрист України Володимир Стретович. Кандидат юридичних наук, він є автором 35 наукових праць з проблем регулювання трудових і майнових відносин в сільському господарстві і державному праві. Неодноразово він брав участь в міжнародних наукових заходах, присвячених конституційному і аграрному розвитку України.

Саме такі люди мають, що сказати молоді і володіють тим безцінним досвідом, якого так бракує у юності.

У Міжрегіональній Академії управління персоналом переконані, що підготовка фахівців має базуватися на засадах всебічного розвитку особистості. Виховати не просто спеціаліста, озброєного сучасними знаннями, а й духовну, гармонійно розвинену людину та справжнього патріота — таким є завдання академії. В МАУП готують майбутню українську еліту, яка змінить життя на краще в умовах тяжкої політичної та фінансової кризи. Саме щодо сьогочасної політичної ситуації в країні та шляхів подолання кризи висловив свою точку зору Народний депутат Володимир Стретович.

«Мир Вам!» — так привітав студентство на початку зустрічі Володимир Стретович. На жаль, сьогодні Україна перебуває в ситуації, що слово «мир» говорять з певним застереженням. Ситуацію, що сталася в країні дійсно є кризовою — падіння фондових ринків, внутрішня криза (зокрема, позачергові вибори) та ін. Звісно, що кожна політична сила сьогодні по-різному бачить свій шлях розв’язання конфліктної ситуації в українській політиці і намагається довести його об’єктивність, правильність і корисність для народу України. Говорячи про внутрішньополітичну ситуацію Володимир Стретович звернув увагу на зовнішньополітичні чинники, які впливають на нашу країну, зокрема відносини з Росією.

Як правник він чітко окреслив проблеми, що призвели до політичної кризи. «Нам треба зосередитися на вирішенні двох питань: 1) повернути все суспільство до Бога (аби люди стали віруючими); 2) сформувати провідну Українську верству» — цитує Дмитра Донцова. Майбутня провідна українська верства, на думку депутата, знаходиться у цьому залі, серед сучасного українського студентства. Сьогоднішня політична еліта повинна бути провідною верствою, яка відповідає вимогам часу, розуміється на політичних процесах, має бути глибоко патріотичними, духовно-вихованими людьми, такими, що «душу і тіло положать за нашу свободу». Держава ж у наш час, підкреслив політик, абсолютно незбалансована, невідповідальна, неконтрольована (як публічна організація влади, куди входять міліція, суди, прокуратура, митниця), тисне на бізнес, який намагається увійти в політику, щоб захищати свої інтереси.

«Давайте жити для майбутнього, — закликає Володимир Стретович студентство, — ми повинні прирощувати і примножувати. Я за своєю суттю консерватор, який не руйнує те, що є, а думає про те, як удосконалити і поліпшити. Гасло консерватора звучить просто: «Зроби сьогодні краще, ніж учора, а завтра краще ніж сьогодні».

 У ході дискусії гість дав цікаві відповіді на численні запитання студентів, які стосувалися і фінансової кризи, і проблеми мови, і політичних конфліктів. На питання, чи відбудуться вибори, депутат висловив свою позицію: «Вибори — не засіб розв’язання конфлікту в умовах стагнації політичної еліти. Немає ще нової політичної еліти, яку б сформували молоді перспективні, беручкі, одержимі люди. До влади прийдуть ті самі носії влади. Але вибори, скоріш всього, відбудуться».

Безперечно, Україна потребує нової політичної еліти, яка б сформувалася в умовах незалежної країни, що виховалась на засадах патріотизму і служила б для майбутнього нашої держави.

На завершення зустрічі Володимир Стретович процитував рядки відомої поезії прекрасного українського автора Василя Симоненка:

Люди — прекрасні.

Земля — мов казка.

Кращого сонця ніде нема.

Загруз я по серце

У землю в’язко.

Вона мене цупко трима.

І хочеться бути дужим,

І хочеться так любить,

Щоб навіть каміння байдуже

Захотіло ожити

І жить!

Воскресайте, камінні душі,

Розчиняйте серця і чоло,

Щоб не сказали

Про вас грядущі:

        Їх на землі не було...

Наталія Василець

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com