Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Chrysler припинить випуск повнопривідних Sebring, Avenger і Caliber

Американський автовиробник Chrysler збирається зняти з продажу повнопривідні версії таких моделей 2009 років, як Dodge Avenger, Dodge Caliber і Chrysler Sebring, через малий попит на ці варіанти.

Інформацію під­твердив представник компанії Джіян Кадіз, який відзначив, що awd-версії, представлені в кінці минулого року, так і не виправдали очікувань. «Всього лише 1,5% від продажів Avenger 2008 модельного року припадає на версії з приводом на всі чотири колеса», — розповідає Кадіз в інтерв’ю виданню Wards. «Очевидно, що все зводиться до економічності, і в цьому відношенні згадані моделі не вигідні, так що нам варто пошукати щось більш прибуткове». Справа не лише у витраті палива, але і в ціні самої моделі. Передньо­привідний Sebring з двигуном V6 на $2000 дешевше за повнопривідну версію. Порівняльна витрата палива в місті і за містом складає 15 і 9 л/100 км. для FWD і 16 і 10 л/100 км. для AWD. Chrysler розробляє систему повного приводу, який в звичайному режимі передає момент, що крутить, лише на два колеса, перемикаючись на всі чотири лише при втра­ті тяги, споживаючи значно менше палива, чим традиційний AWD. Подібний привід повинні представити в седані Chrysler 300 наступного покоління.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com