Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Банки відновлять іпотечне кредитування

Перший віце-президент ХК “Київміськбуд” Василь Можар прогнозує відновлення банками іпотечного кредитування у грудні поточного року.

Про це він повідомив журналістам в ході «Дня відкритих дверей» у двох житлових будинках шостого мікрорайону масиву «Осокорки» в Києві 25 жовтня.

“Відстежуючи ситуацію, я бачу, що ми вийдемо з цієї проблеми за місяць. Банківська система відновить кредитування, і працюватиме з населенням і забудовниками», — сказав він.

В.Можар додав, що холдинг веде активну роботу з різними банками, щоб вони відновили кредитування будівництва житла — як забудовників-замовників, так і інвесторів, які хочуть вкласти кошти в придбання нерухомості.

“Система налякана проблемами світовими. Дуже серйозно те, що в нашій системі з`явилися зарубіжні банки зі своїми капіталами, які там отримали проблеми і сьогодні дмуть на гаряче, і припинили кредитування у нас», — підкреслив він.

В.Можар наголосив, що житло — національний продукт, який стимулює й інші виробництва, зокрема металургію. «Тому національний продукт житиме, і під нього будуть інвестиції», — запевнив він.

Коментуючи ситуацію з вартістю житла, перший віце-президент холдингу підкреслив, що при подальшому зростанні долара і падінні гривні ринок цін адекватно зреагує на курс.

“Тому обов`язково зміниться вартість будівництва, якщо буде нестабільне поводитися гривня. Ми працюємо над тим, щоб не допустити збільшення вартості будівництва», — сказав він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com