Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Кримські парламентарії здивовані

У кримському парламенті вважають некомпетентним висловлювання міністра закордонних справ головуючої в Європейському Союзі Франції Бернара Кушнера про можливе повторення Російською Федерацією «грузинського сценарію» в Криму.

Віце-спікер парламенту автономії Михайло Бахарєв заявив, що у Верховній раді Автономної Республіки Крим із здивуванням сприйняли слова глави зовнішньополітичного відомства Франції.

«Вислови Бернара Кушнера у мене викликають запитання стосовно його компетенції: я не розумію, ким він раніше був, чи працював взагалі у сфері зовнішніх відносин? Складається таке враження, що він впав з Місяця... Я не знаю, можливо, він розбирається в якихось проблемах африканських країн, але те, що він не орієнтується в ситуації стосовно пострадянського простору, — це сто відсотків», — сказав заступник голови кримського парламенту.

Також він назвав некоректним проведення паралелей між ситуацією в Криму і Грузії. «Крим, напевно, найбільш спокійний регіон України, хоча б через те, що тут вперше за останні роки нормально працюють. І коли б не криза, і Київ не заважав, якби там була нормальна полі­тична ситуація — тут би було ще краще і спокійніше», — заявив Бахарєв.

Коментуючи слова керівника зовнішньополітичного відомства Франції про небезпеку, що успіх війни в Грузії може під­штовхнути Кремль повторити подібний сценарій в іншому місці, віце-спікер ВР АРК зазначив, що раніше на Заході вважали СРСР «імперією зла», а зараз цей стереотип залишився по відношенню до Росії. При цьому, зазначає Бахарєв, Захід продовжує вести «політику подвійних стандартів».

 

УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com