Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тарифи обгрунтують

Нові тарифи на проїзд у громадському транспорті економічно обґрунтовані, а заява Олександра Турчинова про необхідність їхнього зниження удвічі — є економічним волюнтаризмом.

Про це заявив начальник Головного управління з питань цінової політики КМДА  Василь Яструбинський, повідомляє прес-служба КМДА.

«Ми вважаємо, що деякі високопосадовці отримали невірну інформацію. Ми готові обґрунтувати і довести свої економічні розрахунки», — сказав він.

Ясрубинський повідомив, що представників Київської адміністрації не запросили на засідання робочої групи, створеної за дорученням першого віце-прем’єр-міністра, на якій розглядалося питання економічного обґрунтування тарифів.

Він заявив, що у більшості обласних центрів України тарифи на проїзд у громадському транспорті становлять 1,5-1,75 гривень.  При тому, що  в деяких з них середня зарплатня удвічі менша, ніж в Києві. І уряд не займається вивченням ситуації з тарифами на транспорт в інших регіонах, а весь час шукає приводи для критики на адресу керівництва столиці.

Керівник ГУ з питань цінової політики відкинув обвинувачення в невірних розрахунках кількості пасажирів, які перевозять КП «Київпастранс» і «Київський метрополітен».

За його словами, запровадження нових тарифів традиційно призводить до тимчасового зниження пасажиропотоку.

«Це можна перевірити, піднявши статистику попереднього підвищенням тарифів у 90-х роках», — додав він. 

Пасажиропотоки, які зараз брали для розрахунків тарифів у Києві,  документально підтверджені офіційною статистикою.  Він також заперечив необґрунтованість розрахунків з амортизації в київському пасажирському транспорті.

«Законодавство дозволяє вносити амортизаційні витрати в тариф. Саме за рахунок цього відновлюватимуться лінії метро, автобуси, тролейбуси, трамваї», — сказав Яструбинський.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com