Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чекати не варто

Фордівці розраховували запустити в серію седан на базі концепту Ford Interceptor: задньопривідна платформа D2c із залежною задньою підвіс­кою, мотор V8 5.0 (400 к.с.), шестиступінчаста «механіка». І кузов довжиною 5121 мм!

Kоли президент США Джордж Буш роздавав гроші бідуючим автоконцернам, Ford вважав за краще почекати допомоги від адміністрації Барака Обами. А щоб не дуже обтяжуватися очікуванням, фордівці вирішили змінити свої плани на не дуже ясне майбутнє — заморозити на невизначений час проект повнорозмірного задньопривідного седана.

Про це повідомив провідний дизайнер Форда Джей Мейс. Ще на початку 2007 року президент концерну Ford Алан Маллалі і керівник відділу розробок Деррік Кузак заявляли, що в недалекому майбутньому під марками Ford і Lincoln з’являться подібні автомобілі. Через пару місяців Кузак повідомив, що ці плани будуть трохи переглянуті.

Раз великому седану не жити, то єдиним поки задньопривідним автомобілем, що базується на платформі D2c, буде Ford Mustang.

І переглянуті вони, як можна було припустити, у бік випуску економічніших автомобілів. Мова поки йде не про компактні моделі, а про розширення зони застосування моторів сімейства Ecoboost і про збільшення числа гібридних версій. А ще фордівці закінчили випробування кросовера Edge на паливних елементах і навіть готують машину з електрохімічним генератором Hyseries Drive до серійного випуску. Свій перший серійний воднемобіль американці покажуть в 2010 році. Правда, швидше за все, мова піде про пробну партію під лізингову експлуатацію, як це вже робить Honda з водневим хетчбеком FCX Clarity.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com