Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Пристрасті по Стельмаху

Верховна Рада скасувала постанову про призначення Володимира Стельмаха на посаду голови Нацбанку від 16 грудня 2004 року.

За постанову про діяльність НБУ в період фінансової кризи та стан виконання рішень Верховної Ради з цих питань в понеділок проголосували 227 з 245 народних депутатів. У голосуванні взяли участь 155 депутатів фракції БЮТ, 26 фракції НУ-НС, 27 — КПУ і 19 — Блоку Литвина. Депутати Партії регіонів не брали участь у голосуванні.

Також Верховна Рада відмовилася скасувати постанову про призначення Сергія Тігіпка на посаду голови Національного банку від 16 грудня 2004 року.

За постанову проголосували 183 народних депутатів при необхідних 226.

Проект постанови містить два пункти. Першим пропонується визнати такою, що втратила чинність постанову парламенту про призначення Тігіпка на посаду голови НБУ, другим пропонувалося, щоб ця постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Термін повноважень голови НБУ становить сім років. Тігіпко очолював Нацбанк України з 17 грудня 2002 року і змінив на цій посаді Стельмаха.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com