Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КНДР готується до війни?

КНДР завершила розгортання ракетних комплексів середньої дальності та збільшила розмір своєї армії до 1,2 мільйона осіб.

Про це заявило міні­стерство оборони Південної Кореї, повідомляє AFP. Згідно із заявою військового відомства, ракети, якими озброїлися КНДР, переносять боєголовки вагою до 650 кілограмів і здатні вражати ціль на відстані до трьох тисяч кілометрів. Цього достатньо, щоб вони могли долетіти до півночі Австралії.

Також, за даними Сеула, КНДР має 40 кілограмів збройового плутонію. Водночас, південнокорейська влада не підтвердила припущення, яке раніше висловлювалося, про те, що Північна Корея створює одну або дві ядерні бомби.

У документі КНДР названо «прямою та серйозною загрозою» безпеки Південної Кореї. У попередніх офіційних звітах використовувався менш «сильний» термін — просто «серйозна загроза». Так, згідно із повідомленням, чисельність спецзагонів, натренованих на швидке проникнення на територію Південної Кореї, збільшилася у півтора рази і склала 180 тисяч осіб.

Нагадаємо, останнім часом войовнича риторика між Пхеньяном і Сеулом суттєво зросла. 20 лютого міністр оборони Південної Кореї Лі Сан Хі заявив, що армія завдасть удару по пускових ракетних установках у Північній Кореї, якщо південнокорейські кораблі піддадуться ракетній атаці в Жовтому морі.

За день до цього в Пхеньяні заявили, що армія КНДР повністю готова до можливої війни з Південною Кореєю.

На початку лютого КНДР знову пригрозила Південній Кореї «неминучою» війною. 30 січня влада КНДР заявила, що Пхеньян більше не визнає спірний морський кордон між Північчю і Півднем Корейського півострова в Жовтому морі і відмовляється від усіх раніше досягнутих з Сеулом політичних та військових угод.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com