Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Звільнили сім тисяч

На Макіївському металургійному заводі звільнено сім тисяч з дев’яти тисяч працівників, повідомив перший заступник голови Конфедерації незалежних профспілок України Анатолій Акімочкін.

«Тому зараз центри зайнятості в Макіївці не справляються з напливом безробітних. У цьому місті з населенням 400 тис. чоловік є тільки шахтарі та металурги», — сказав він.

У свою чергу, як повідомили в прес-службі Макіївського метзаводу, на підприємстві в грудні 2008 року була проведена конференція трудового колективу, на якій було затверджено програму додаткових заходів щодо соціального захисту.

Так, відповідно до неї працівникам було запропоновано написати заяви про звільнення за згодою сторін з одночасним отриманням компенсацій у розмірі до 60 тис. грн у залежності від трудового стажу.

За словами співрозмовника агентства, відповідну заяву в кінці грудня 2008 року написали близько 6 тис. чоловік.

«Виплати їм почалися у 20-х числах лютого, і їх планується завершити у першій половині березня», — сказав він.

При цьому на ММЗ повністю закриваються у зв’язку з нерентабельністю мартенівські та доменні переділи. Водночас, адміністрація підприємства планує розширення існуючого прокатного переділу. Так, наприкінці квітня на заводі планується ввести в експлуатацію новий прокатний стан.

Нагадаємо, раніше мер Донецька заявив, що металургійні підприємства міста завантажені на сьогоднішній день на 90-95%.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com