Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ослабити напругу на кордоні

Північна Корея і миротворці ООН під керівництвом США, які базуються в Південній Кореї, почали військові переговори з метою ослабити напругу на кордоні. За словами представників «блакитних касок», це перша подібна зустріч за останні шість із гаком років, передає Бі-Бі-Сі.

Зустріч генералів почалася у прикордонному селищі Пханмунджом через два дні після того, як КНДР закликала американські війська припинити «провокації» на кордоні.

Увага міжнародного співтовариства до цього регіону підігрівається нещодавніми повідомленнями про те, що Північна Корея планує запуск ракет.

Представники ООН охарактеризували переговори як «позитивну зміну» і підкреслили, що саме КНДР висунула ініціативу зустрічі, мета якої — «обговорити зниження напруги».

«Ці переговори можуть допомогти збудувати до­вірчі відносини і запобігти нерозумінню, а також привнести прозорість у на­міри обох сторін», — сказано в заяві «блакитних касок».

Миротворці офіційно залишилися в цьому регіоні після Корейської війни 1950-1953 років, коли збройні сили ООН воювали за Південну Корею проти Північної, підтримуваної Китаєм.

Очолює міжнародний контингент американський генерал Уолтер Шарп. У Південній Кореї дислоковано 28,5 тисячі американських солдатів, які підтримують 680-тисячну армію країни. Водночас армія Північної Кореї становить 1,1 млн осіб.

Півострів розділено смугою землі шириною у 4 км — так званою демілітаризованою зоною.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com