Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нас нищать, а ми мовчимо!

Важко в це повірити, але підстав для такого твердження є чимало. Насамперед пригадується, як брудна хвиля недругів та світового глобалізму в особі неукраїнської Верховної Ради України поглинула графу «національність» у паспорті громадянина України. Тобто штучно зліквідувала найголовнішу познаку того, хто ми, звідки і якого роду. Переконливо і влучно сказав про це письменник Володимир Михайловський: «Оті, в яких лице сві­титься, як місяць, а в душі — чорна отрута, уже забрали (віками це не вдавалося) з-під українського серця найсвятіше — національність, яка крізь плин років передавалась нам у спадок разом з душею».

Це вражає і глибоко непокоїть свідомих українців, адже вони розуміють і усвідомлюють, що давня мета як колишніх, так і нинішніх поневолювачів, залишається незмінною — в будь-який спосіб перетворити велику, віками свободолюбиву українську націю в безлике і слухняне населення, а незалежну Українську Державу — на підконтрольну територію, поділену між кланами для повального визиску.

В цьому вбачається головна причина того, що довгоочікуване визначення загальноукраїнської національної ідеї навмисно затягується і певними колами нівелюється. Це призводить до втрати її первородного сенсу. А багатовіковий етноцид українства тим часом триває і під завісою пустослів’я набуває ще вишуканіших і руйнівних форм. Все зводиться до того, щоб притупити відчуття національної належності українців і пригальмувати їх природне усвідомлення свого етнічного коріння, кровного походження, своєї національної історії, мови і культури.

На досягнення цієї мети спрямовується не тільки зарубіжний, а й український інформаційний простір, що майже всуціль опинився в чужих руках, прикритих українським паспортом, та масована антиукраїнська вимога п’ятої колони (комуністів, соціалістів, регіоналів та проросійських громадських організацій) надати російській мові статус державної.

Таким виявився дещо несподіваний, але далеко не перший антиукраїнський і антидержавний крок в уже незалежній Україні, який веде титульну націю до втрати державотворчого права, притлумлює національну гідність, принижує досягнення та міжнародний авторитет України.

Але належного спротиву і відсічі він, на жаль ще не зустрів. Бо, як пише Володимир Сіренко із Дніпродзержинська: «Одні за шмат гнилої ковбаси, як казав Шевченко, другі — зі страху, треті — за інерцією прислужництва допомагали (і зараз, як бачите, допомагають) ворогам усього українського, національного, ворогам нашої незалежності, державності, а відтак і символіки, котра в будь-який країні є святою і недоторканою». («Літературна Україна» від 19 червня 2008 року). Тому за першим послідував і другий крок, ще брутальніший і підступніший. Він з’явився у вигляді нині чинної (не гріх сказати дикунської) Постанови неукраїнського Кабінету Міністрів України, прийнятої 12.09.2002 року №1367 за часів прем’єрства А.Кінаха. Вона нахабно пішла ще далі і затвердила зразки первинних документів для реєстрації таких актових записів, як свідоцтво про народження, про смерть, про шлюб, про розлучення, в яких свідомо (скоріше злочинно) вилучено графи «національність» батька і матері. Такі сві­доцтва доводилось бачити не раз. Таким чином зловмисно усунуто єдиний спосіб відтворення корінного етносу України шляхом самоідентифікації у свідоцтві про народження за графою «національ­ність» батька і матері. Український етнос поставлено на грань вимирання.

Отже, неукраїнська влада самочинно, без референдуму, тобто народного волевиявлення, відібрала у наших дітей і Богом дане право свободи вибору і золоте правило моралі, які дають можливість вільно самоідентифікуватись за національністю батька чи матері.

Вражає й те, що це свавілля проти українського народу, зроблене в обхід не тільки Конституції України, а й загальної декларації прав людини, яка зазначає і твердо застерігає, що ніхто не повинен позбавляти людську особистість права на національність і свою націю.

Тим більше обурює й те, що це грубе порушення прав людини спрямовується проти цілої нації, що, безперечно, може змінити етнічну формацію народонаселення. А це вже становить неабияку загрозу суверенітету України. Адже всі діти, народжені в Україні після 2004 року, вже не зможуть без належних підстав назвати себе українцями, оскільки у свідоцтві про народження графа «національність» батька і матері відсутня.

Дитина, зневажена і обкрадена нерідною владою, позбавляється національного характеру, а також поваги до себе, свого народу, до Вітчизни, втрачає відчуття національної гідності. Все це призведе до виродження української нації як такої.

Складається враження, ніби у вищих органах влади України, незважаючи на українські імена та прізвища, домінує якась інша чужинська нація, яка прагне зліквідувати українську націю. До такої думки схиляє і повідомлення газети « Слово Просвіти », за яким серед 450 депутатів українського парламенту лише 35 за національністю українці. Тож не випадково робота цього парламенту постійно блокується і зривається. Виходить, що чимало (якщо не більшість) із тих, хто правдами і неправдами прибув в Україну на « ловлю счастья и чинов», працюють не на відродження і благо України, в якій розкошують на широку ногу, а, навпаки, на її занепад, на інтереси своїх батьківщин, в яких бути патріотом — націоналістом престижно, модно і вигідно.

Росіяни, білоруси, євреї, казахи та представники інших народів мають можливість етнічно самоідентифікуватись на своїх батьківщинах. На жаль, українці такої можливості вже не мають.

Микола Головатий, доктор політичних наук, професор, ректор МАУП має вагомі підстави сказати: «…якщо штучно видалити навіть графу «національність», дискредитувати статус мови, культури і традицій, то де ж ви з часом ту Українську Націю відшукаєте.» («Персонал Плюс» від 03.06.2008 року).

Послідовно і твердо відстоює відновлення і повернення в паспорт громадянина України графи «національність» визначний письменник і поет, депутат Верховної Ради України попередніх скликань Борис Олійник. На сторінках «Літературної України» він зазначає: «… найнахабніших злодюг усе ж всадовимо на лаву. Далі — поновимо у паспорті познаку — чиїх батьків і чиї ми діти. Інакше, як ми сформулюємо національну ідею? Без цього всі програми, стратегії і плани — лише абстракція. Тільки високоморальне, з почуттям національної гідності суспільство спроможне спородити витязів, які дадуть гідні відповіді на будь-які виклики будь-якого часу».

Цю думку він підтверджує у вірші:

…Останній шанс нам випав за віки

З наприсядок піднятися нарешті,

Згадавши, що були ми ж козаки!

І вже хоча б у Другому пришесті

Зустріти Господа синами честі,

Зустріти ж українцями таки!

Дбаючи про збереження і подальший розвиток українського етносу, письменник Сергій Петрович Плачинда наголошує: «Маємо домагатися — не від випадку до випадку, а повсякчас, щоденно, аби в наших паспортах відновити графу «національність», аби в головному документі нашої людини засяяло горде, історичне слово «Українець» чи «Українка», аби юнак чи юнка, одержуючи паспорт, бачили й знали, що вони належать до великої — першонації світу цього — нації, що спородила першу в світі державу — Оратту, а також є творцем Індо — Європи та й — вселюдської цивілізації». Разом з цим він зініціював збір підписів за відновлення у паспорті графи «національність», який потребує належної і всебічної підтримки, в тому числі і збоку найвищої гілки державної влади.

Отже, вирішується доля української нації. Тож чи зможемо врятувати і зберегти її?

Так, зможемо, якщо, за Шевченком, об’єднаємось і побратаємось усі в Україні сущі в ім’я незалежної Української України. Упевненості додає поет страдницької долі Володимир Булаєнко:

Руді вітрила підняла, пливе

Зловіща ніч на Україну.

Та поки серце в нас живе,

Нас не поставиш на коліна!

 

Василь Урсул
Чернівецька область

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com