Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Пекін проти незалежності Тибету

Влада Китаю знову заявила про те, що не допустить незалежності Тибету.

«Проголошення «незалежності Тибету» неможливо, ані напів-незалежність, ані гасло спроби домогтися тибетської незалежності під гаслом «високого ступеня автономії» не може бути досяжною», — йдеться в заяві Держради КНР у зв’язку з 50-ю річницею так званих «демократичних реформ в Тибеті».

Відповідно до офіційної китайської історії, Тибет був включений до складу Піднебесної в XIII столітті. Незабаром після утворення КНР у 1949 році влада в Пекіні та тибетській уряд підписали Угоду про мирне звільнення Тибету, згідно з якою Тибет увійшов до складу нового комуністичного Китаю.

У 1959 році в Тибеті відбулося повстання, яке було подавлене владою Китаю. Уряд Тибету було розпущено, а Далай-лама Тензін Гьятсо втік до Індії, де очолив уряд Тибету у вигнанні.

Нагадаємо, під час масових заворушень у Лхасі, які почалися 10 березня минулого року, загинуло 18 мирних жителів і полі­цейський. Прихильники духовного лідера Тибету Далай-лами повідомляли, що загинуло, щонайменше, 100 осіб.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com