Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Без Росії не обійдеться

Україна і Європейський Союз готові залучити Росію як партнера до програми реконструкції і модернізації української газотранспортної системи, заявила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко у Брюсселі.

При цьому вона під­креслила, що в цьому процесі повинні брати участь, як постачальники природного газу, так і споживачі. Так, вважає Тимошенко, заява, підписана за підсумками брюссельської конференції, є відкритою для інших учасників.

«Якщо уважно прочитати спільну заяву, то вона є відкритою для всіх учасників інвестиційного процесу, і тому я переконана, що якщо Газпром, Російська Федерація мають намір або інвестувати у цей процес, або залучити компанії РФ, які можуть брати безпосередню участь у здійсненні робіт з модернізації і реконструкції, ми будемо це вітати», — підкреслила глава уряду.

Як повідомляється, Тимошенко переконана у тому, що цей проект буде успішним: «Я вірю, що всі сторони докладуть усіх зусиль, і ми досягнемо успішного результату».

У свою чергу, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу засвідчив такі плани і зазначив: «Якщо Росія захоче приєднатися, ми її з радістю приймемо».

Раніше повідомлялося про те, що Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу порівняв українську ГТС з життєвою артерією, що забезпечує європейське «тіло».

Також Президент Ющен­ко заявляв, що Україна відкрита для діалогу, у тому числі і з російською стороною, з організації міжнародних інвестиційних форумів.

Нагадаємо, раніше заступник голови правління ВАТ Газпром Голубєв заявив, що сума, необхідна для модернізації української ГТС, має бути у 10 разів більша за ту, яка обговорювалася  сьогодні у Брюсселі на міжнародній інвестиційній конференції з модернізації української ГТС.

Крім того, сьогодні повідомлялося, що після підписання підсумкового документа міністр палива і енергетики Юрій Продан і перший заступник глави НАК Нафтогаз України Ігор Діденко на конференції представили майстер-план модернізації ГТС України.

Нагадаємо, Кабмін України з Європейською комісією, Європейським банком реконструкції і розвитку, Європейським інвестиційним банком і Світовим банком підписали декларацію за підсумками міжнародної донорської конференції з модернізації української газотранспортної системи.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com