Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Банкам дали гроші

Уряд України виділить з бюджету 44 млрд гривень (5,7 млрд доларів) на капіталізацію банків країни.

Про це журналістам у Москві повідомив заступник голови Національного банку України Олександр Савченко.

За його словами, кошти нададуть 10-15 найбільшим банкам із великим обсягом депозитів. Якщо буде прийнято рішення стосовно конкретних банків про виділення даних коштів, то найближчим часом перші банки їх отримають, сказав він.

Крім того, Савченко зазначив, що Міністерство фінансів України на першому етапі буде «входити контрольним пакетом в банки». У подальшому розглядається можливість видачі субординованих кредитів та викупу привілейованих акцій банків.

Також він додав, що в даний час розглядається можливість створення банку розвитку. За словами Савченка, можливо, цей банк зміг би брати участь у фінансуванні інфраструктурних проектів країни.

Нагадаємо, 30 березня, голова НБУ Володимир Стельмах заявив, що Кабінет Міністрів повинен прийняти рішення, які із 38 комерційних банків буде рекапіталізовано.

Також 30 березня Президент України Віктор Ющенко висловив стурбованість ситуацією в банківській сфері країни і виступив за якнайшвидше проведення рекапіталізації банків.

 

РБК-Украина

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com