Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

400 мільйонів в асфальт

Всесвітній банк надасть Україні кредит в 400 міль­йонів доларів строком на 30 років для поліпшення якості автодоріг і безпеки руху.

Відповідне рішення було ухвалене радою директорів банку. Кредит буде наданий з п’ятирічним пільговим періодом. Реалізацією проекту поліпшення якості автодоріг займатиметься Укравтодор.

Повного оновлення вимагають 85% автомобільних доріг державного значення в Україні, для чого необхідне 34-37 мільярда доларів, повідомив глава Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор) Вадим Гуржос. За його словами, для реконструкції 1 км. дороги потрібно 3 мільйони доларів.

В той же час на розвиток автомобільних доріг загального користування в 2009 р. з держбюджету виділено 16 мільярдів гривень, відзначив В.Гуржос. За його словами, торік ця сума склала 10 млрд грн. «11 млрд грн буде витрачено на поточні капітальні ремонти, 2,5 млрд грн — на обслуговування планових боргів, 1,1 млрд грн — на сумісні міжнародні проекти. Всі засоби від автомобільних зборів, а це 1 млрд грн, цього року йдуть виключно на комунальні дороги», — сказав В.Гуржос.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com