Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Хто отруїв річку Росаву?

У річці Росава на Черкащині пожовтіла вода й вимерла риба. Підозрюють «Нашу Рябу».

У частині річки Росава у Канівському районі Черкащини вода стала жовто-рудою. Протягом майже трьох кілометрів у річці загинуло все живе, догори черевом спливли щуки, судаки, окуні, раки.

Найближчі села — Малий Ржавець та Полствин, страждають від смороду невідомого походження, який тягне з боку річки, пише Прес-центр.

Місцеві жителі переконані, що викид в річку зроблено з труб очисних споруд забійного цеху фабрики «Наша ряба», розташованого у сусідніх Степанцях.

Директор очисних споруд Світлана Русакова стверджує, що викиди води, у якій охолоджують тушки забитих тисячами курей — абсолютно безпечні, тому нижче по течії навіть діти можуть спокійно купатися.

Тим не менш, корови, які пили воду з річки, довгий час страждали розладом шлунку.

Вихідні відтягли остаточні висновки по пробах, зроблених фахівцями контролюючих структур на «вбитій» ділянці річки. Головний спеціаліст Державної екологічної інспекції Юрій Харенко обіцяє, що як тільки буде отримано висновки лабораторних аналізів, їх негайно оприлюднять.

Відзначимо, що нещодавно у одній з річок Черкаської області — Золотоношці — вже трапився викид недоочищених стічних вод, від чого у водоймі загинула вся риба.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com