Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Впливатимуть на наш вибір

Вплив Росії на виборах президента України буде зіставним з впливом Сполучених Штатів Америки.

Таку думку висловив генеральний директор Міжнародного інституту Політичної експертизи (Росія) Євген Мінченко агентству УНІАН.

«Росія поза сумнівом впливатиме на хід виборчої кампанії в Україні, так само, як і інші країни, що мають свої інтереси в Україні. Я думаю, що вплив РФ буде зіставним з впливом США», — сказав Мінченко.

Він упевнений, що не буде ставки на підтримку конкретного кандидата, як це було в 2004 році.

«Очевидно, Росія даватиме сигнали тій частині електорату, яка орієнтована на розширення спів­праці з Росією, що той або інший кандидат зможе побудувати ці відносини краще ніж, будь-який інший», — підкреслив експерт.

За його словами, в Росії є інтереси, суть яких полягає в тому, щоб встановити партнерські відносини з Україною не з позиції «старшого брата», а з позиції партнерів, в яких дуже велика спільна історія і дуже серйозні можливості для економічного співробітництва.

«Ці партнерські відносини з Віктором Ющенком побудувати не вдалося, і сьогодні російське керівництво сподівається, що такі відносини будуть побудовані з наступним президентом України», — сказав Мінченко.

Зокрема, за його словами, Росію цікавить кумулятивний ефект від економічного співробітництва з Україною. Водночас Мін­ченко висловив переконання, що економічну вза­ємодію не можна буде реалізувати у разі, якщо Україна не є дружньою по відношенню до Росії державою у військово-полі­тичному значенні.

«Варіанти дружньої по­літики можуть бути різноманітні — від радикальної — створення військово-політичного союзу, або варіант спільної участі у створенні нової європейської системи безпеки», — зазначив він.

За словами експерта, важлива дружня політика з боку України у військово-політичному значенні, тому що рух України в НАТО мінімізує можливості економічної кооперації, особливо у військово-технічній співпраці.

Він підкреслив, що другою складовою є культурна політика.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com