Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В’язницю закриють

У неділю, 24 травня, в інтерв’ю телеканалу ABC голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Майк Маллен висловив підтримку плану президента США Барака Обами щодо закриття військової в’язниці в Гуантанамо.

Про це повідомляє AFP. Того ж дня аналогічну думку в ефірі телеканалу CBS висловив колишній держсекретар США Колін Пауелл, який стояв на чолі американської армії в період із 1989 року по 1993 рік. Підкреслюючи необхідність закриття бази, Маллен зазначив, що вона «стала символом, заради якого поповнюються ряди екстремістів і прихильників джихаду, що воюють проти нас». Водночас, він визнав складність питання про те, куди направляти в’язнів, які перебувають на базі, і звільнення яких несе серйозну загрозу. Крім того, Пауелл розповів, що намір закрити в’язницю висловлював ще попередник Обами Джордж Буш. Підкресливши, що колишньому президентові цього зробити не вдалося, колишній держсекретар висловив впевненість у тому, що Обама має докласти чимало зусиль для досягнення поставленої мети. Як повідомлялося, 21 травня Барак Обама вкотре заявив, що центр затримання на американській військовій базі в Гуантанамо буде закрито до січня 2010 року, а також розповів, куди після закриття в’язниці для терористів відправляться її в’язні. 20 травня Сенат США не підтримав план Білого дому щодо закриття центру для утримання ув’язнених на базі Гуантанамо на Кубі.

 

За матерiалами: Lenta.ru

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com