Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Автомобілі будуть глухнути від помаху жезла

Учені британського Технологічного університету в Глазгоу, Шотландія, розробили нову унікальну технологію для гібридів і електрокарів.

Тепер за помахом “чарівної палички” автомобіль зупинятиметься автоматично, незалежно від того, чи тисне водій далі на газ чи гальмує, пише Autosvit.

Унікальна технологія покликана забезпечити безпеку на дорогах і поклопотатися про те, щоб порушник не сховався з “місця злочину”. Це дозволить заощадити сили дорожно-патрульных служб і збільшити безпеку на дорогах.

Том Берслі , керівник проекту “Safety roads”, в своєму інтерв’ю західним журналістам відзначив, що це справді сенсаційний винахід. “Незабаром ми введемо технологію у всі гібридні автомобілі, причому і в тих які вже вийшли, і в тих, які тільки розробляються”. Пізніше можливо їх застосовуватимуть на звичайних машинах, втім, це залежить від статистики - якщо злісних порушників буде менше, означає і відпаде необхідність в установці такої системи.

Принцип дії технології “Drive stop cop” простий: у блок управління вмонтовується додатковий датчик, який під’єднується до камери, встановленої на лобовому склі. Окрім того, що камера виконує функції приладу нічного бачення і розпізнає дорожні знаки, вона ще матиме можливість розпізнавати інспекторів дорожньої поліції. У випадку, якщо вас попросять зупинитися помахом жезла, камера пошле відповідний сигнал - датчику, який через блок управління спрямує імпульс в систему живлення і запалення, віддаючи команду відключити двигун. Таким чином, відразу після помаху патрульного жезлом двигун автомобіля автоматично заглушиться, і у водія буде час тільки щоб з’їхати на узбіччя.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com