Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Названі найекономічніші автомобілі

При нинішніх цінах на бензин економічність автомобіля стає однією з найважливіших його якостей. Педантичні німці опублікували черговий рейтинг найекономічніших автомобілів.

За 1 л палива Super у ФРН платять 1,38 євро, за дизель - 1,08 євро, за Super Plus - 1,42. Критерій «споживання пального» при покупці серійного автомобіля стає, згідно маркетинговим дослідженням, одним з вирішальних.

У Німеччині опублікували черговий рейтинг найекономічніших і найненажерливіших машин. Правда, тепер укладачів хвилювали не середні цифри витрати палива, а скільки кілометрів можна проїхати - наприклад, на 20 євро.

Лідер з економічності не міняється вже який рік - Smart Fourtwo Coupe cdi за «двадцятку» готовий проїхати більше 500 км. і знову отримує приз головної автомобільної «Досі». Якщо ж вам до душі все ж таки автомобіль звичніших форм і розмірів, тоді вибір варто зупинити на продукції компаній Volkswagen, Ford, Volvo або MINI.

Серед неекономних творінь автопрому виділяються монстри італійських стаєнь - і навіть тут Lamborghini із задоволенням утре ніс Ferrari, забравши за допомогою Murcielago титул самої руйнівної машини сучасності. На одному бензобаку на «Ламбе» можна їздити швидко, але недовго.

І все-таки для більшості автомобілістів розбирання преміум-брендів мають виключно умоглядний інтерес. Значно більше користі можуть принести положення ради європейських експертів, як водити так, щоб заощадити більше палива.

Ось декілька найцікавіших положень:

1. Помилкою багатьох автомобілістів є думка, що мотор в холодну погоду потрібно заздалегідь прогрівати. Насправді сучасні автомобілі розраховані на те, що відразу після включення запалення на них можна пересуватися без нанесення їм збитку.

2. Перемикайте передачі, якщо швидкість руху дозволяє, через одну: так, від третьої можна відразу перейти на п’яту. Рушили і їдете: якнайскоріше перемикайтеся на другу.

3. При стоянці більше 30 сек. в заторах вимикайте двигун і стартуйте по можливості без газу.

4. Багато сучасних автомобілів оснащено двигунним вимикачем, який блокує надходження пального в мотор при гальмуванні двигуном. Такий тип гальмування економить як гальма, так і пальне.

5. Їздіть рівномірно, без ривків і прагніть уникати поїздок на короткі відстані - всього цього автомобіль не любить. Їздіть не швидко, хоч це, зрозуміло, дуже важко здійснити. Рух із швидкістю 90-100 км/год замість 130 км/год економить вам до 2 л на 100 км. Наприклад, компактний універсал в 90 к.с. на бензині при швидкості 130 км/год витрачав 7,1 літра, а при 100 км/год - лише 5,3 л.

Рекомендується також тримати тиск в шинах на ненавантаженому автомобілі на 0,2-0,5 панів вище, ніж рекомендовано в експлутаційних таблицях, користуватися кондиціонером тільки з потреби і не перетворювати багажник на пересувний склад.

Сэкономить, взяв автомобиль на прокат в Киеве

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com