Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Знову кров

Пакистані від рук бойовиків загинули 4 поліцейських. В Афганістані від вибуху — британський солдат

Бойовики напали на поліцейських на північному заході Пакистану, загинуло щонайменше четверо правоохоронців, повідомляє місцева поліція, передає РИА «Новости» з посиланням на Associated Press.

За даними представника поліції Нісара Кхана (Nisar Khan), тіла двох поліцейських, які стали жертвами перестрілки, було знайдено рано вранці в понеділок в околицях Пешавара, ще двоє померли від множинних кульових поранень у лікарні.

Жодне з терористичних угрупувань поки що не узяло на себе відповідальності за інцидент.

Напади бойовиків на північному заході Пакистану, за даними ЗМІ, почастішали з того часу, як наприкінці квітня 2009 року там почалася операція проти них.

Так, у травні на північному сході Пакистану в результаті серії нападів загинуло щонайменше десять людей. Дві бомби вибухнули на ринку в пакистанському місті Пешавар, щоу на північному сході країни. В результаті вибухів загинуло шестеро людей і близько 70 було поранено.

А у червні потужний вибух пролунав у фешенебельному готелі Pearl Continental у Пешаварі. У результаті — близько десяти загиблих, багато поранених.

Щонайменше 45 людей загинули і десятки отримали поранення 23 червня в Пакистані в результаті ракетного обстрілу з американського безпілотного літака. Місцевий чиновник заявив, що загинуло понад 50 людей. За інформацією ж місцевого телеканалу «ГЕО-ТВ», загинуло 65 людей. Дві ракети потрапили у натовп у Південному Вазірістані, коли люди зібралися на похорони загиблих у результаті авіаудару, завданого цього ж дня.

А сьогодні, у сусідньому Афганістані, в провінції Гельменд у результаті вибуху загинув британський солдат під час патрулювання території, повідомило міністерство оборони Великої Британії, передає Бі-Бі-Сі.

За інформацією міністерства, з початку конфлікту у 2001 році 186 військовослужбовців британської армії загинули в Афганістані.

У Гільменді американські і британські війська наразі проводять велику наступальну операцію проти бойовиків талібів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com