Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Абрикоси корисні для мозку

1. Повертають ясність думки. В абрикосі дуже багато цукру — «палива» для мозку, тому, якщо хочете прояснити думки, з`їжте кілька плодів. Правда, унаслідок цього солодкого багатства на нього не варто налягати тим, хто дотримується дієти для схуднення.

2. Покращують кровотворення. У 100 г абрикоси заліза стільки ж, скільки в 250 г печінки, тому це один з кращих фруктів для кровотворення. Саме тому абрикоси, в т.ч. сушені — курага — рекомендують хворим на анемію, а також вагітним.

3. Заспокоюють серце і знижують тиск. Завдяки величезній кількості солей калію абрикоси мають лікувальний ефект при аритміях, а також сечогінну дію, через що корисні тим, хто страждає гіпертонією і набряками, в т.ч. ниркового походження.

4. Покращують зір. Цій властивості він зобов’язаний великій кількості вітаміну А — того самого, який перешкоджає «курячій сліпоті». Чим оранжевіше забарвлення фрукта, тим його більше. Крім того, він просто необхідний дітям, оскільки бере участь в процесах росту.

5. Виводить з організму отрути. Абрикоса щедро багата пектинами — харчовими волокнами, які чистять кишечник і виводять з нього все «непотрібне». Тому ці фрукти корисні всім, хто захоплюється смаженим, жирним, копченим, продуктами тривалого зберігання — основними джерелами шлаків.

6. Зміцнює судини. Завдяки флавоноїдам і вітаміну С абрикоси зміц­нюють судини. Особливо це корисно тим, хто страждає дистонією і має схи­льність до утворення синяків.

Скільки з’їдати для ефекту? Достатньо 2—3 абрикос в день.

 

Застереження. Абрикоси протипоказані при виразці, гастриті і діабеті. Також врахуйте, що не можна запивати абрикоси холодною водою — буде пронос.

 

segodnya.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com