Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вето на Євро-2012?

Президент України Віктор Ющенко ветував зміни в закон про державний бюджет, згідно якому Національний банк України повинен перерахувати до держбюджету 9,8 мільярда гривень на фінансування підготовки будівництва об’єктів до Євро-2012.

«Президент України застосував право вето до закону про внесення змін до державного бюджету, згідно якому НБУ повинен вносити аванс до держбюджету у розмірі 9,8 мільярдів гривень. Закон припускав, що ці засоби підуть на фінансування об’єктів Євро-2012», — сказав керівник головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента Роман Жуковський журналістам в понеділок в Києві.

За словами Литвина, джерела збільшення відрахувань НБУ на фінансування підготовки об’єктів до Чемпіонату Європи по футболу 2012 року є «достатньо суперечливими, тому що обрізається Фонд гарантування внесків трудящих, в який повинні йти відрахування з Нацбанку».

Верховна рада України 1 липня прийняла Закон «Про внесення змін до законів «Про Державний бюджет України на 2009 рік» і «Про Національний банк України». Документом збільшуються на 9,8 мільярда гривень — до 13,8 мільярдів гривень — зобов’язання Національного банку України в 2009 році щодо перерахування до держбюджету суми перевищення доходів Нацбанку над його витратами. Вказані засоби пропонується направити на забезпечення належного виконання заходів щодо підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року по футболу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com