Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Cтосунки потеплішали

Президент Куби Рауль Кастро заявив про готовність до діалогу з США. В той же час він відзначив, що зміна ладу, який існує на Кубі — не предмет для обговорення під час цих переговорів, передає Бі-бі-сі.

Зокрема під час своєї промови в парламенті кубинський лідер сказав, що ті, хто думає, ніби політичний устрій Куби зміниться після Фіделя, жорстоко помиляються.

Своє завдання президент Куби сформулював як необхідність «захищати, підтримувати і покращувати, а не руйнувати соціалізм». «Я не ставав президентом для того, щоб повернути на Кубу капіталізм або влаштувати революцію», — сказав Р.Кастро. Кубинські парламентарії зустріли промову свого лідера овацією.

Раніше президент США Барак Обама заявив, що, як і попередні американські президенти, буде готовий повністю зняти з Куби торгове ембарго лише в тому випадку, якщо кубинський комуністичний уряд продемонструє свою готовність до демократії. Наочним прикладом готовності до змін, вважають у Вашингтоні, можуть стати відкриті вибори.

Нагадаємо, цього року США пом’якшили санкції відносно Куби. Зокрема Білий дім дозволив американським телекомунікаційним компаніям працювати на острові і зняв заборону, яка обмежувала спілкування американців кубинського походження з родичами на батьківщині. Крім того між США та Кубою було встановлено пряме авіасполучення.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com