Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Новий генсек НАТО

А.Ф.Расмуссен вступив на посаду генсека НАТО (До цього він протягом семи з половиною років займав пост прем’єр-міністра Данії). Він змінив на цій посаді Яапа де Хооп Схеффера, який очолював організацію з січня 2004 р. На думку нового очільника НАТО, військові сили блоку потребують реорганізації, а стратегія в Афганістані повинні бути переглянута. Про необхідність нарощування військової потужності Альянсу він заявив напередодні, відразу ж після того, як офіційно вступив на посаду генерального секретаря. «Якщо ми хочемо зберегти обороноздатність в майбутньому, то необхідно реформувати військові сили, підвищуючи їх оперативність і бойову готовність», — відзначив А.Ф. Расмуссен.

Особливій критиці глава Альянсу піддав так звані сили швидкого реагування.

Крім того, за словами А.Ф.Расмуссена, НАТО змінює стратегію в Афганістані. У інтерв’ю данській газеті Politiken генеральний секретар заявив, що готовий домовлятися з помірними талібами. На думку А.Ф.Расмуссена, це послужить примиренню всередині афганського суспільства. Разом з тим, він відзначив, що розмовляти з радикальними представниками руху «Талібан» НАТО буде тільки мовою зброї.

Північноатлантичний альянс готовий також провести необхідні військові операції, щоб перемогти морське піратство.

Новий генсек НАТО дотримується політики «відкритих дверей» відносно країн, які бажають вступити до альянсу.

«Ті, хто хочуть вступити в НАТО, мають на це право, але повинні провести реформи і досягти стабільності», — сказав він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com