Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ожиріння шкідливе... для гаманця

Ожиріння — це не тільки шкідливо для здоров»я, але і для гаманця, стверджують американські медики. Згідно з останніми дослідницькими даними, близько 10% всіх медичних витрат в сучасному світі так чи інакше пов’язані з боротьбою з ожирінням або надмірною вагою, повідомляє видання CyberSecurity.

Як показують новітні дослідження, в Сполучених Штатах число огрядних людей і вартість лікування хвороб, пов’язаних з ожирінням, різко збільшилися за період з 1998 по 2006 рік.

Згідно опублікованим в журналі Health Affairs даним, в 2006 році сума, витрачена на лікування і профілактику захворювань, пов»язаних з ожирінням, склала 147 мільярдів доларів. Це удвічі перевищує аналогічні показники 8-ма роками раніше — 74 мільярди.

Учені з некомерційної організації Research Trian­gle Institute і американського Центру по контролю і профілактиці захворювань (CDC) відзначають, що витрати на лікування пов»язаних з ожирінням хвороб, включаючи діабет і серцеві захворювання, зараз становить 9,1% від загальних витрат на охорону здоров»я — порівняно з 6,5% в 1998 році.

Сучасному людству, якщо воно не бажає остаточно перетворитися на поголовних товстунів, слід якнайшвидше міняти раціон харчування і якомога більше рухатися.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com