Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Україна самостійно визначатиме внутрішню та зовнішню політику

Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко після відповіді президента України Віктора Ющенка на послання президента Росії Дмитра Медведєва. «Попри те, що зовнішня політика є конституційною прерогативою президента, не можу обійти мовчанкою останні події в українсько-російських відносинах. З огляду на їхню важливість мене не може не турбувати вкрай високий градус публічної полеміки на цю тему», — заявила Тимошенко.

За її словами, почуття відповідальності за країну для будь-якого політика — хороший засіб стримувати емоції в будь-яких, навіть дуже складних ситуаціях.

«Як прем’єр-міністр я робила й роблю все можливе для поглиблення взаємовигідної співпраці між Україною та Росією, насамперед у економічній сфері, за яку відповідає уряд. Так само я чинитиму й далі на будь-якій посаді, яку довірить мені український народ», — додала вона.

Тимошенко пообіцяла будувати відносини з Росією «як рівний з рівним, на основі національних інтересів, взаємної вигоди, поваги до суверенітету та територіальної цілісності».

«При цьому Україна самостійно, без зовнішнього втручання, визначатиме свою зовнішню та внутрішню політику, в тому числі і в гуманітарній сфері. Ми самостійно вивчатимемо власне минуле, самостійно дамо собі лад в сьогоденні, самостійно будуватимемо власне майбутнє», — наголосила прем’єр.

«Ми завжди готові чути й дослухатися до думки партнерів на Сході і Заході, враховувати їхні інтереси, але втручання у наші внутрішні справи є неприпустимим», — додала Тимошенко.

Вона висловила побажання, щоб українські та російські дипломати на всіх рівнях проблеми з’ясовували не шляхом конфронтації та публічної полеміки, а за столом переговорів.

«Вважаю також неприпустимою будь-яку паузу в розвитку співпраці між Україною та Росією. Наш Уряд діятиме, виходячи саме з цього», — заявила Тимошенко.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com